Antena 3 CNN Actualitate Suceava rămâne fără căldură, în prag de iarnă. Societatea de termoficare a oraşului, în insolvenţă

Suceava rămâne fără căldură, în prag de iarnă. Societatea de termoficare a oraşului, în insolvenţă

Suceava rămâne fără căldură, în prag de iarnă. Societatea de termoficare a oraşului, în insolvenţă
Sursa foto: Foto: plymouth.gov.uk
de M.Z.    |    10 Oct 2013   •   08:41

Oraşul Suceava rămâne în prag de iarnă fără căldură. Societatea de termoficare a oraşului, la care municipalitatea este unic acţionar, este în insolvenţă, iar noua centrală care este construită de o firmă privată încă nu este gata. 

Termica Suceava a intrat în insolvenţă, cu datorii de zeci de milioane de euro, precum şi cu bani neîncasaţi de la populaţie şi de la Primărie.

Situaţia nu ar fi ajuns disperată, dacă firma privată care construieşte o nouă centrală ar fi terminat lucrările în această toamnă, însă termenele nu au fost respectate, iar frigul a venit foarte devreme
 
În momentul de faţă, Termica este singura soluţie pentru căldura a 22.000 de familii din Suceava, dar şi pentru eleviii şi copiii de grădiniţă, care fac orele în frig.

În primăvară, Consiliul Local a stabilit ca Termica Suceava să furnizeze căldură populaţiei până pe 15 aprilie, cu huila luată pe datorie, iar apa caldă să fie furnizată până în septembrie, cu gaze naturale. Între timp, societăţii i-a explirat licenţa de furnizare către populaţie, fiind lăsată practic să moară, iar administratorii judiciari să rezolve problemele de la masa credală.
 
Primarul spune că administratorii judiciari cer un preţ aproape dublu pe gigacalorie, faţă de iarna trecută, iar majorarea ar trebui să fie suportată de municipalitate, astfel încât locuitorii să plătească la fel ca şi până acum.  

Consiliul Local trebuie să ia o decizie până pe 15 octombrie, când municipalitatea vrea să dea drumul la căldură în apartamente. 
 

×
Subiecte în articol: Suceava căldură insolventa
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close