Antena 3 CNN Actualitate Percheziții la Primăria Cluj și la sediul UDMR. Viceprimarul Horvath Anna, chemat la audieri

Percheziții la Primăria Cluj și la sediul UDMR. Viceprimarul Horvath Anna, chemat la audieri

Percheziții la Primăria Cluj și la sediul UDMR. Viceprimarul Horvath Anna, chemat la audieri
Sursa foto: Foto: www.facebook.com/horvath.anna
de M.Z.    |    10 Oct 2016   •   15:36

Au fost percheziţii la primăria Cluj-Napoca luni dimineaţă, fiind vizat unul dintre viceprimari. Asta în condiţiile în care conducerea primăriei, în frunte cu Emil Boc, este în vizită oficială în Coreea. Procurorii DNA au anunţat printr-un comunicat acţiunea, dar nu au dat detalii despre motivul percheziţiilor. Reprezentanţii municipalităţii au confirmat, la rândul lor, prezenţa procurorilor, dar au susţinut că nu au fost ridicate documente. Pe lângă primărie, anchetatorii au descins în alte opt locuri, atât domicilii de persoane fizice cât şi firme, toate situate în Cluj-Napoca. 
 

UPDATE 15.36 - Președintele UDMR Cluj, Csomo Botond, a declarat că procurorii s-au prezentat la sediul lor și au cerut documente legate de finanțarea campaniei electorale din iunie 2016, potrivit stiridecluj.ro.

”Am înțeles că s-au prezentat la contabilitate și au cerut documente privind finanțarea campaniei electorale din 2016. Nu știu mai multe amănunte. Cert este faptul că toate docuementele noastre au fost predate la București, la UDMR, iar de acolo la Autoritatea Electorală Permanentă”, a precizat președintele UDMR Cluj, Csomo Botond.

UPDATE 13.22 - Viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Horvath Anna, spune că procurorii DNA fac cercetări în legătură cu finanţarea campaniei electorale din iunie 2016, când ea a fost candidat pentru funcţia de primar. 

”Este în curs o cercetare penală care are legătură cu posibile nereguli privind finanţarea campaniei electorale din iunie 2016, când eu am fost candidat la Primăria Cluj-Napoca. Se caută posibile legături între finanţarea de campanie şi activitatea mea administrativă din cadrul Primăriei. Nu am nicio calitate (în dosarul DNA - n. red). Am fost invitată pentru audieri la DNA şi voi da curs acestei invitaţii. Au fost percheziţii domiciliare şi la cabinetul meu de viceprimar şi în alte birouri din Primărie. De la domiciliul meu au fost ridicate agende personale şi un calculator”, a declarat, luni, presei, Horvath Anna. 

Ea a mai spus că în activitatea sa a respectat legea. 

”Toate finanţările au fost trimise la Bucureşti, au fost făcute conform legii, cu donaţii de la persoane fizice, a căror listă este la AEP. Sunt documente publice. Au fost donaţii pentru candidaţi, nu am putut lua împrumut din bancă”, a adăugat viceprimarul. 

Surse judiciare au declarat, pentru Agerpres, că percheziţiile DNA vizează şi sediul UDMR Cluj. 

Procurorii DNA care au sosit dimineaţă la Primăria Cluj-Napoca au plecat din instituţie, dar au revenit şi fac percheziţii în biroul viceprimarului Horvath Anna. 

UPDATE 12.40 - City managerul Primăriei Cluj-Napoca, Gheorghe Şurubaru, a afirmat, luni, că procurorii DNA nu l-au înştiinţat care este scopul percheziţiilor efectuate la respectiva instituţie, dar surse judiciare au declarat că aceştia sunt interesaţi de fapte care au legătură şi cu activitatea viceprimarului Horvath Anna. 

”Procurorii au fost de dimineaţă, au spus că execută nişte controale la nivelul primăriei. (...) Fiind singur în instituţie, mi-au spus că intră în instituţie şi că au desfăşurat o acţiune. Aşteptăm comunicatul oficial”, a spus Gheorghe Şurubaru. 

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca, Oana Buzatu, a declarat că nu există vreo cerere de la DNA. 

”Noi nu avem nici o hârtie înregistrată de la DNA. De obicei, când se întâmplau lucruri de acest fel, primeam o cerere de punere la dispoziţie a unor documente, din care ne puteam da seama despre ce e vorba. Acum nu avem această cerere”, a afirmat Oana Buzatu. 

Procurorii DNA care au sosit dimineaţă la Primăria Cluj-Napoca au plecat din instituţie, dar, potrivit surselor Agerpres, ei ai revenit şi fac percheziţii în biroul viceprimarului Horvath Anna. 

Procurorii DNA efectuează luni percheziţii în nouă locuri locaţii din municipiul Cluj-Napoca, din care două situate în incinta aceleiaşi instituţii publice, într-un dosar privind fapte comise în perioada 2014 - 2016. 

----------------------------

Știrea inițială 11.42

Procurorii DNA fac percheziții, luni, la Primăria Cluj-Napoca, potrivit unor surse judiciare. 

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie efectuează luni percheziţii în nouă locuri din municipiul Cluj-Napoca, din care două situate în incinta aceleiaşi instituţii publice, într-un dosar privind fapte comise în perioada 2014 - 2016. 

''Serviciul teritorial Cluj efectuează cercetări ce vizează suspiciunea săvârşirii, în perioada 2014 - 2016, a unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie. În cursul dimineţii de 10 octombrie 2016, ca urmare a autorizării de către instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii în 9 locaţii situate în municipiul Cluj-Napoca, dintre care 2 locaţii situate în incinta aceleiaşi instituţii publice, celelalte vizând domiciliile unor persoane fizice şi sediul unei persoane juridice'', se arată într-un comunicat DNA. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: perchezitii dna perchezitii DNA Cluj
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close