Antena 3 CNN Actualitate Surse: România ar putea prelua 1.700 de imigranţi din zonele de război

Surse: România ar putea prelua 1.700 de imigranţi din zonele de război

Surse: România ar putea prelua 1.700 de imigranţi din zonele de război
21 Iul 2015   •   13:29

Miniştrii de Interne din statele Uniunii Europene au convenit luni, în cadrul unei reuniuni la Bruxelles, să înceapă în octombrie mutarea a peste 32.000 de imigranţi extracomunitari din Grecia şi Italia în alte ţări europene, cu mult sub ţinta de 40.000 propusă de Comisia Europeană.

 
Transferul celorlalţi imigranţi ar urma să fie decis până la sfârşitul anului, potrivit unor oficiali.
 
Potrivit unor surse din sistemul de securitate nationala, citate de realizatorul Antena 3, Radu Tudor, pe blogul personal, Romania ar putea prelua o cota de aproximativ 1700 de imigranti. Acesti pot fi cazati in cinci centre regionale aflate pe teritoriul Romaniei, pentru o perioada maxima de doi ani.
 
Radu Tudor a explicat, într-o intervenţie telefonică în emisiunea "Se întâmplă în România", că încă nu se ştie sigur dacă aceştia vor veni în România, având posibilitatea să aleagă.
 
"În discuţia mai amplă din UE şi a CE pentru numărul uriaş de imigranţi din zona Orientului Mijlociu, care vin prin valuri, există o discuiţie largă la nivelul miniştrilor de Interne, ca ţările europene să preia cote din acest nuimăr masiv de imigranţi. Grecia vedem prin ce drame trece, Italia se confruntă în fiecare cu mii de imigranţi, unii dintre ei mor pe nave şi toate acestea sunt probleme ale UE. România şi-a exprimat disponibilitatea de a primi una dintre cele mai mici cote." 
 
"Potrivit unor surse din sistem, există cinci centre regionale unde ar putea fi distribuiţi aceşti imigranţi, însă nu este foarte sigur că ei vor veni în România, pentru că ei au posibilitatea să opteze şi s-ar putea să dorească să meargă în ţări cu economii mai puternice. Dacă oferta României este acceptată, ea este valabilă pentru doi ani şi sunt sigur că această informaţie va genera o dezbatere largă în societatea românească. Discuţia este în plin avânt în interiorul UE. Vedem buletinele de ştiri la toate televiziunile importante, cu aceşti nenorociţi ai sorţii care vin din Siria, Libia şi alte zone afectate de război. O să primim şi noi nişte sirieni, nişte libieni şi MAI, împreună cu alte instituţii, va gestiona această situaţie", a explicat Radu Tudor, la Antena 3. 
 

×
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close