Antena 3 CNN Actualitate Sute de mii de oameni, afectaţi de furtuni de zăpadă, în SUA (VIDEO)

Sute de mii de oameni, afectaţi de furtuni de zăpadă, în SUA (VIDEO)

Sute de mii de oameni, afectaţi de furtuni de zăpadă, în SUA (VIDEO)
Sursa foto: Oklahoma
30 Ian 2010   •   16:08

O puternică furtună de zăpadă a lovit în ultimele zile statele americane Oklahoma şi Texas. Sute de mii de oameni au rămas fără electricitate în locuinţe, iar traficul în zonă a fost puternic afectat. Numeroase curse aeriene au fost anulate şi autostrăzi importante au fost închise.

Poliţia rutieră din Oklahoma a cerut şoferilor să nu se aventureze pe şosele acoperite de polei, unde riscul producerii de accidente este foarte mare. Furtuna de zăpadă a blocat traficul pe mai multe autostrăzi. Aproape 30 de oameni au fost răniţi în accidente rutiere.

Şcolile au fost închise şi mai multe instituţii şi-au suspendat activitatea. Peste 100 de americani au ajuns la spital cu fracturi, după ce au alunecat pe gheaţă. Vremea rea a lăsat fără curent electric peste 130.000 de oameni.

Nici traficul aerian nu a fost scutit de neplăceri. Cursele aeriene de pe mai multe aeroporturi au fost anulate.

Aceeaşi furtună de zăpadă care a paralizat Oklahoma a afectat puternic şi statul Texas. Meteorologii anunţă că furtuna de zăpadă dar şi grindina vor afecta în zilele următoare statele Missouri, Arkansas, Kentucky,Tennessee, Virginia, Carolina de Nord şi de Sud şi nordul Georgiei.



Antena 3

×
Subiecte în articol: furtuna de zapada
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close