Antena 3 CNN Actualitate Sute de persoane care munceau la negru, depistate şi amendate în luna septembrie

Sute de persoane care munceau la negru, depistate şi amendate în luna septembrie

Sute de persoane care munceau la negru, depistate şi amendate în luna septembrie
Sursa foto: Foto: kids.britannica.com
02 Oct 2013   •   15:50

281 de persoane care munceau la negru au fost depitate la finalul lunii septembrie de către inspectorii de muncă, informează Mediafax.

Inspecţia Muncii a efectuat, în perioada 23 - 27 septembrie 2013, controale în urma cărora s-au dat amenzi în valoare totală de 3.768.800 de lei.

"În domeniul relaţiilor de muncă, s-au efectuat 2.427 de controale şi s-au aplicat amenzi în valoare de 3.193.300 de lei. Pentru munca la negru valoarea amenzilor a fost de 1.755.000 de lei. Pentru primirea la muncă a mai mult de cinci persoane fără forme legale de angajare au fost înaintate 11 propuneri de cercetare penală. Pentru 56 de persoane fizice s-au aplicat sancţiuni contravenţionale pentru că au acceptat să muncească fără a avea încheiate contracte individuale de muncă. Dintre acestea, 10 erau din judeţul Braşov", se arată într-un comunicat.

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost efectuate 1.471 de controale şi s-au dat amenzi în valoare de 575.500 de lei.

"Au fost sancţionaţi 1.159 de angajatori. La cinci angajatori s-a dispus oprirea din funcţiune a echipamentelor de muncă pentru că exista pericol iminent de accidentare. Angajatorii au comunicat către inspectoratele teritoriale de muncă 13 evenimente care, în urma cercetărilor efectuate de inspectorii de muncă, vor fi încadrate sau nu ca fiind accidente de muncă", se mai arată în comunicat.

 

×
Subiecte în articol: munca la negru
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close