Antena 3 CNN Actualitate Tăriceanu: Legile educaţiei, rezultatul unui troc politic pe principiul "cine ameninţă mai tare, primeşte mai mult"

Tăriceanu: Legile educaţiei, rezultatul unui troc politic pe principiul "cine ameninţă mai tare, primeşte mai mult"

Tăriceanu: Legile educaţiei, rezultatul unui troc politic pe principiul "cine ameninţă mai tare, primeşte mai mult"
Sursa foto: popescu tariceanu
08 Sep 2009   •   16:23

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu postează pe blogul său un atac la adresa asumării răspunderii de către guvern. El consideră că ?vremurile de criză economică cer lideri care să îşi asume responsabilităţi. Reale, nu de imagine, în Parlament. România a tras, din păcate, un loz necâştigător: este condusă de un preşedinte şi de un premier fricoşi?.
În acest context, el susţine că Legile educaţiei şi Legea salarizării unice ? pe care coaliţia PSD-PDL îşi va asuma răspunderea pe 15 septembrie - sunt exemple ale acestei realităţi.

El subliniază că nu este de acord cu o lege a salarizării unice, lege fundamental de stânga, ?care în loc să premieze competenţa şi rezultatele, premiază simpla apartenenţă la o profesie?. El consideră că guvernul nu are curaj până la capăt să negocize o lege de stânga şi ?Emil Boc oferă însă o variantă ?corcită? ? un fel de salata de boeuf, cu sos egalitarist -, în care coeficienţii de salarizare se stabilesc pe principiul: cine ameninţă mai tare, primeşte mai mult?.

Fostul premier crede că ?legile educaţiei sunt rezultatul unui troc politic?, unor târguieli între Traian Băsescu, Mircea Miclea, Emil Boc şi Ecaterina Andronescu.

?Nici măcar atunci când greşesc, Emil Boc şi Traian Băsescu nu reuşesc să o facă cu demnitate. Sunt pregătiţi la orice compromis, gata oricând să se târască în mocirlă pentru a câştiga un vot în plus.

De aceea, asumarea răspunderii Guvernului în faţa Parlamentului pentru cele 3 legi (educaţie, salarizare unică, reducerea cheltuielilor publice) este o paradă ieftină, de politicieni fără coloană vertebrală. Nu sunt 3 legi, ci 3 firmane fără valoare?, scrie Tăriceanu.

Antena3.ro

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close