Antena 3 CNN Actualitate Călin Popescu-Tăriceanu: Ministrul Justiției încalcă legea

Călin Popescu-Tăriceanu: Ministrul Justiției încalcă legea

Călin Popescu-Tăriceanu: Ministrul Justiției încalcă legea
26 Feb 2016   •   20:16

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a afirmă că ministrul Justiției, Raluca Prună, a încălcat legea atunci când a anunțat că o va repropune pe Laura Codruța Kovesi ca șef al DNA, arătând că, potrivit legii în vigoare, o astfel de propunere se face în urma unei proceduri de selecție, prin depunerea candidaturilor unor procurori.

"În ceea ce privește declarația doamnei Prună, rămân foarte surprins (...) Legea ce spune? Că trebuie făcută o procedură de selecție, care presupune depunerea unor candidaturi, deci a unor dosare de intenție din partea unor procurori, analiza acestora și, în final, evaluarea și desemnarea unei propuneri, pentru că ministrul propune. Nu am auzit așa ceva, deci doamna Prună, în calitate de ministru al Justiției, încalcă, cu bună știință, legea și anunță, într-o ședință festivă, desemnarea, ca un fel de încununare a activității. Sigur că, bazându-ne pe cifre, DNA are niște succese, niște rezultate indiscutabile, dar nu se procedează așa, conform legii. Și cred că lucrul acesta trebuie subliniat și probabil că domnul prim-ministru trebuia să o tragă de mânecă pe doamna ministru al Justiției", a declarat Tăriceanu, la o emisiune la TVR1.



Subiectul a fost dezbătut în cadrul ediției de vineri a emisiunii La ordinea zilei, de către Dana Grecu și invitații săi.

Potrivit europarlamentarului Victor Boștinaru, declarațiile ministrului Justiției probează că aceasta "este acolo nu pentru servirea interesului superior al legii".

Radu Tudor, realizatorul emisiunii Punctul de Întâlnire de la Antena 3, spune că este foarte bine că Președintele Senatului, prin greutatea funcției sale, a adus în discuție acest subiect.

"Mai important mi se pare că un membru al CSM, Horațius Dumbravă, a calificat afirmațiile făcute de Raluca Prună drept impardonabile și a cerut ca procedura transparentă pentru alegerea șefului DNA să fie aceeași cu cea a desemnării Procurorului General. (...) Povestea asta trebuie rezolvată politic de premier şi legal de CSM'', crede Radu Tudor.



×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close