Antena 3 CNN Actualitate Timiş: Un depozit de mobilă, unul de anvelope şi un service, făcute scrum într-un incendiu puternic

Timiş: Un depozit de mobilă, unul de anvelope şi un service, făcute scrum într-un incendiu puternic

Timiş: Un depozit de mobilă, unul de anvelope şi un service, făcute scrum într-un incendiu puternic
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
12 Dec 2012   •   12:18

Un incendiu puternic a izbucnit, marţi noapte, la un depozit de mobilă din Timişoara, iar flăcările s-au extins şi la un depozit de anvelope şi la un service auto care se aflau într-o hală aparţinând unui consilier judeţean, informează Mediafax.
       
"Pompierii au fost anunţaţi de acest incendiu la un depozit unde îşi desfăşurau activitatea mai mulţi operatori economici, când acesta se afla în faza avansată şi tocmai de aceea intervenţia pompierilor a fost una mai dificilă. În momentul în care au ajuns pompierii la faţa locului, focul ardea generalizat, iar în interior se aflau mai multe materiale combustibile precum mobilier, lemn, vopsele, apoi focul s-a extins şi la un depozit de anvelope unde se aflau două butelii de oxigen care au explodat", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Banat, Sindia Vlaia.
   
Vlaia a afirmat că flăcările s-au extins ulterior şi la un service auto, aflat în aceeaşi hală, în faţa căruia se aflau şapte maşini ale clienţilor.
   
"Nu am avut cheile maşinilor aflate în faţa service-urilor, aşa că pompierii au reuşit să le mute de acolo, în ultimul moment, cu un troliu. Din cauza flăcărilor puternice, caroseria maşinilor a fost încinsă şi exista pericol de incendiere", a afirmat ea.
   
Sindia Vlaia a spus că o altă problemă a fost lipsa hidranţilor deoarece în zonă nu era nicio sursă de apă, iar pompierii au fost nevoiţi să parcurgă o distanţă mare pentru reîncărcarea maşinilor. De asemenea, vântul bătea puternic, iar din această flăcările s-au propagat, acoperişul halei prăbuşindu-se în interior.
   
"Pompierii au acţionat mai bine de 12 ore, iar în acest moment mai este de stins un ultim focar. S-a intervenit la faţa locului cu 42 de pompieri, şase autospeciale şi o autoscară mecanică. În prima fază a fost chemată şi o ambulanţă SMURD, iar pentru că nu au fost victime, ambulanţa a fost oprită la faţa locului pentru siguranţa pompierilor", a spus Vlaia.
   
Pagubele nu au fost estimate, deocamdată, însă proprietarul halei, consilierul judeţean Liviu Borha, a spus că aceasta a fost asigurată, însă este ipotecată la o bancă.
   
"Clădirea a fost asigurată, dar era ipotecată la bancă. Pagubele nu cred că le putem estima acum pentru că erau acolo vreo zece chiriaşi. Urmează să vedem la bancă ce se va întâmpla", a spus Borha

×
Subiecte în articol: incendiu puternic Timisoara
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close