Antena 3 CNN Actualitate Tinerii care au circulat pe contrasens nu pot fi amendaţi: Dacă suntem iresponsabili, e treaba noastră

Tinerii care au circulat pe contrasens nu pot fi amendaţi: Dacă suntem iresponsabili, e treaba noastră

Tinerii care au circulat pe contrasens nu pot fi amendaţi: Dacă suntem iresponsabili, e treaba noastră
Sursa foto: Foto: www.videonews.ro
08 Sep 2011   •   08:36

Cinci adolescenti s-au filmat în timp ce goneau cu o maşină pe Drumul Naţional 1 şi se distrau intrând pe contrasens, ca să sperie ceilalti soferi. Inconştienţa lor nu va fi însă taxată de politişti deoarece legea nu este suficient de clară. Înregistrarile video nu sunt probe în instanţă deci oamenii legii se comportă ca şi cand nimic nu s-ar fi întâmplat.

Sunt tineri, se distrează, dar pot deveni letali. Pe DN1, un drum pe care toţi şoferii circulă cu viteze foarte mari, artistul de ocazie de la volan intră pe contrasens, ca şi cum toată şoseaua ar fi a lui. Reuşeşte să evite, în ultima clipă, impactul cu o maşină.

Şoferul nu se învaţă minte. Continuă să se joace nu numai cu viaţa lui şi a prietenilor săi, ci şi cu a altor oameni. Trece în mare viteză pe lângă un bătrânel, care mergea pe marginea drumului, doar ca să îl sperie.

Filmarea i-a făcut instantaneu vedete pe Facebook pe cei cinci. Zeci de tineri au comentat isprava lor. "E vorba de inconştienţă şi de faptul că pleci pe picioarele tale de acasă şi te poţi întoarce între patru scânduri" a comentat un utilizator Facebook. 

"Dacă avem lipsă de maturitate şi responsabilitate, e treaba noastră. Filmuleţul este pentru cei ce ştiu, într-adevăr, cum suntem noi. Şi oricum nu ne interesează reproşurile", au răspuns tinerii.

În alte ţări, pentru infracţiuni cum sunt cele care apar în filmuleţ, orice şofer ar fi rămas cel puţin două luni fără carnet şi ar fi primit o amendă usturătoare.

 


×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close