Antena 3 CNN Actualitate Tolo.ro: Peste 100 de șefi de spital, declarați incompatibili și în conflict de interese. Lista completă

Tolo.ro: Peste 100 de șefi de spital, declarați incompatibili și în conflict de interese. Lista completă

Tolo.ro: Peste 100 de șefi de spital, declarați incompatibili și în conflict de interese. Lista completă
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de M.Z.    |    17 Noi 2016   •   12:35

Mai mult de 100 de șefi de spitale au fost declarați incompatibili și în conflict de interese, astfel că o parte dintre dosare sunt acum pe rolul instanțelor, potrivit unei anchete realizate de Tolo.ro

Spre exemplu, Gabriel Prada, actual director medical și fost manager la ”Ana Aslan”, este angajat din 2011 până în prezent în Consiliul de Administrație al Zentiva și plătit cu 38.000 de lei net pe an.

Șerban Brădișteanu, șef de secție la Spitalul de Urgență Floreasca, a obținut nejustificat, în perioada în care a fost parlamentar, 3,6 milioane de euro și 500.000 de dolari, potrivit sursei amintite.

Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului Matei Balș, a deținut simultan funcții la Institutul Balș și secretar științific la UMF ”Carol Davila”.

Cele 114 persoane vizate pentru oricare dintre nereguli (incompatibilitate, conflict de interese și diferențe de avere) sunt, în proporție de 85%, manageri de spital, directori și șefi de secție.

Sumele vehiculate sunt de nivelul sutelor de mii de euro, de pildă un șef de secție de la un spital din Târgu Jiu neputând justifica 250.000 de euro.

Lista completă, aici

×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close