Antena 3 CNN Actualitate Tolo.ro: Monica Iacob Ridzi n-a plătit niciun leu din prejudiciu! Doar 10% s-a recuperat în dosarul său

Tolo.ro: Monica Iacob Ridzi n-a plătit niciun leu din prejudiciu! Doar 10% s-a recuperat în dosarul său

Tolo.ro: Monica Iacob Ridzi n-a plătit niciun leu din prejudiciu! Doar 10% s-a recuperat în dosarul său
Sursa foto: Foto: Agerpres
16 Mai 2017   •   10:36

Cătălin Tolontan scrie astăzi, pe tolo.ro, că prejudiciul din dosarul Monicăi Iacob Ridzi aproape a fost pierdut, pentru că Ministerul Tineretului și Sportului nu a fost interesat de recuperarea lui. 

Concret, prejudiciul în dosarul fostului ministru a fost de 2,7 milioane de lei. Până-n mai 2017, MTS a recuperat doar 300.000 de lei. Puțin peste 10%. A fost la un pas să se prescrie și prejudiciul să nu mai fie recuperat. 

Sursa citată amintește că-n toamna lui 2016, un control al Curții de Conturi îi amintește Elisabetei Lipă, ministrul din Guvernul Cioloș, că se prescrie prejudiciul din dosarul Ridzi: ”Am aflat că suntem în situația de a se prescrie prejudiciul din dosarul Ridzi! Dacă nu facem nimic într-o lună, iute, se prescrie. Cei de la Curtea de Conturi mi-au spus clar că, dacă nu recuperez prejudiciul, îl voi plăti eu!”.

În cei trei ani de la prima sentință executorie din 2014, ministerul nu face nimic pentru recuperarea prejudiciului, chiar dacă o parte a banilor au fost imobilizați de DNA din 2009 în conturile firmelor. În același timp, tolo.ro notează că deși au trecut trei miniștri pe la acest minister- Nicolae Bănicioiu, Gabi Szabo și Elisabeta Lipă - e greu de crezut că un ministru cunoaște în detaliu creanțele ministerului său. În cele din urmă, Elisabeta Lipă angajează un executor judecătoresc, iar instanța încuviințează executarea silită cu două săptămâni înainte să expire termenul de prescripție. 

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close