x close

Trafic de celule de origine umană, la o clinică privată din Capitală. DIICOT face percheziţii în acest caz

de A.M.P    |    19 Feb 2013   •   14:56
Trafic de celule de origine umană, la o clinică privată din Capitală. DIICOT face percheziţii în acest caz 482 Foto: walkingwithdancers.blogspot.com

Procurorii DIICOT fac, marţi, şase percheziţii în Capitală, într-un caz în care reprezentanţi ai unei clinici private din Capitală şi cetăţeni israelieni specialişti în domeniul reproducerii asistate sunt suspectaţi de trafic de celule de origine umană, pentru fertilizare "in vitro", informează Mediafax.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Bucureşti, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul DCCO şi  BCCO Bucureşti, au destructurat un grup infracţional organizat, constituit din 11 persoane, cetăţeni români şi israelieni, suspectaţi de trafic de celule de origine umană.
   
Persoanele învinuite urmează să fie duse la audieri.
   
"Se reţine că membrii grupării, reprezentanţi ai unei clinici private din municipiul Bucureşti, împreună cu cetăţeni israelieni specialişti în domeniul reproducerii asistate, au obţinut beneficii financiare considerabile din activitatea infractională, constând în procurarea materialului genetic necesar realizării procedurilor ce presupun  fertilizarea in vitro, prin încălcarea prevederilor legale care reglementează procedura prelevării şi transplantului de organe, ţesuturi şi celule de origine umană", a precizat DIICOT într-un comunicat de presă. 

Potrivit procurorilor, învinuiţii ar fi racolat femei, "prin diverse mijloace", cărora le-ar fi dat câte 600 de euro pentru a-şi da acordul în vederea urmării procedurilor de extracţie de ovocite. Materialul genetic astfel obţinut ar fi fost folosit la realizarea de embriotransferuri în cazul unor persoane aflate în dificultate de a procrea pe cale naturală şi care doreau să fie supuse, contra cost, tehnicilor de reproducere umană asistată.

Anchetatorii fac cercetări în acest caz pentru trafic de celule de origine umană şi constituire a unui grup infracţional organizat.
   
La realizarea acţiunii procurorii DIICOT au fost sprijiniţi de lucrători de la Jandarmeria Română, suportul informativ fiind asigurat de către DGIPI.
   

Citeşte mai multe despre:

fertilizare in vitro DIICOT perchezitii
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati