Antena 3 CNN Actualitate Trece gerul, vine zăpada. Edilii Capitalei s-au reunit în cadrul Comandamentului de Iarnă (VIDEO)

Trece gerul, vine zăpada. Edilii Capitalei s-au reunit în cadrul Comandamentului de Iarnă (VIDEO)

Trece gerul, vine zăpada. Edilii Capitalei s-au reunit în cadrul Comandamentului de Iarnă (VIDEO)
Sursa foto: ninsoare
26 Ian 2010   •   09:27

Încă o noapte sub imperiul gerului în Capitală, cu temperaturi de până la minus - 24 de grade. Şi asta nu e tot. Începând de miercuri, am putea scăpa de frig, însă vom avea parte din nou de ninsori abundente, spun meteorologii. Motiv pentru care edilii Capitalei s-au reunit marţi dimineaţă, din nou, în cadrul Comandamentului de Iarnă.

Victor Iovici, viceprimarul Capitalei, susţine că autorităţile sunt pregătite să intervină în momentul în care va începe ninsoarea. Luni noapte, echipele de deszăpezire au strâns mormanele de zăpadă rămase pe marginea străzilor din Capitală şi le-au depozitat la marginea oraşului, între Bucureşti şi Chitila.



Viceprimarul a precizat că oamenii străzii au fost adunaţi în proporţie de 90% şi că li s-a oferit mâncare şi băuturi calde. De asemenea, în cazul în care temperaturile vor creşte, populaţia trebuie să aibă mare grijă la turţuri. Potrivit viceprimarului Iovici, nu au fost raportate avarii la distribuitorii de căldură.



Vedeţi care este prognoza meteo pentru următoarele două zile:

Miercuri , deşi valorile termice vor marca o creştere, vremea se va menţine geroasă dimineaţa şi noaptea îndeosebi in jumătatea de nord a ţării. Temperaturile maxime se vor încadra între -10 şi 0 grade, uşor mai scăzute în nordul Moldovei, iar cele minime vor fi cuprinse între -16 şi -6 grade, mai scăzute în regiunile nordice.
Cerul va fi mai mult noros şi local va ninge, mai ales în sudul, centrul si estul ţării. Vântul va sufla slab până la moderat cu unele intensificări în zona montană înaltă. Pe arii restrânse va fi ceaţă, asociată cu depunere de chiciură. Presiunea atmosferica va continua să scadă accentuat.
Joi , vremea va continua să se încălzească uşor. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între -6 şi 0 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -12 şi -2 grade. Cerul va fi temporar noros şi va ninge slab, local în jumătatea de sud a ţării şi izolat în rest. Vântul va sufla slab până la moderat, cu intensificări în zona montană înaltă.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: ger zapada Capitală Comandament de Iarna
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close