Antena 3 CNN Actualitate Triunghiul Bermudelor s-a mutat la Galaţi. Oamenii se tem că va veni o CATASTROFĂ peste ei

Triunghiul Bermudelor s-a mutat la Galaţi. Oamenii se tem că va veni o CATASTROFĂ peste ei

Triunghiul Bermudelor s-a mutat la Galaţi. Oamenii se tem că va veni o CATASTROFĂ peste ei
de O.P.    |    04 Oct 2013   •   05:52

87 de cutremure în doar 11 zile în Galaţi! Asta arată cifrele specialiştilor, care nu pot da asigurări că lucrurile se vor îmbunătăţi. Un prim raport arata ca miscarile pamantului sunt din ce in ce mai dese. Numai ieri noapte au fost nici mai mult, nici mai putin de 6 cutremure.

Epicentrul seismelor din Romania s-a mutat în ultimele zile din Vrancea la Galaţi. Aparatele specialiştilor care studiază mişcările pămîntului au înregistrat în ultimele zile 87 de cutremure într-o zonă care pînă acum nu a dat niciun semn din punct de vedere seismic. Numai în cursul zilei de ieri au avut loc şase cutremure, unul cu magnitudinea 3,8 şi alte cinci de peste 2,5 pe Richter.

Raportul făcut ieri de către Institutul Naţional pentru Fizica Pămîntului arată că în zona Galaţi au fost doar cutremure de magnitudine mică. Cel mai mic seism, de 0,5 pe Richter, a avut loc la sfîrşitul săptămînii trecute, iar cel mai puternic a avut loc duminica trecută. Atunci, seismografele au înregistrat un cutremur cu magnitudinea de 4 pe scara Richter.

Seria de cutremure din ultimele zile a format parcă un triunghi al Bermudelor la Galaţi. Zona unde se produc zeci de cutremure, zilnic, este delimitată de satele Slobozia-Conachi, Izvoarele şi Negrea.

Toate cele trei localităţi sunt puncte unde se întalnesc mai multe falii care se suprapun, iar fiecare alunecare provoaca un alt cutremur. Specialistii trebuie, insa, sa afla de ce seismele se produc atît de des şi dacă va veni un cutremur şi mai puternic.

×
Subiecte în articol: Cutremur in Romania
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close