Antena 3 CNN Actualitate Dr. Tudor Ciuhodaru, despre spitalele modulare care stau închise în plină criză sanitară: "Este pur şi simplu crimă cu premeditare"

Dr. Tudor Ciuhodaru, despre spitalele modulare care stau închise în plină criză sanitară: "Este pur şi simplu crimă cu premeditare"

Tudor Ciuhodaru, medic UPU la Spitalul de Neurochirurgie Iași, a comentat incapacitatea autorităţilor de a deschide cel mai mare spital modular din țară de la Leţcani, închis din ianuarie 2021. „Este pur şi simplu crimă cu premeditare", spune medicul.

Dr. Tudor Ciuhodaru, despre spitalele modulare care stau închise în plină criză sanitară: "Este pur şi simplu crimă cu premeditare"
de Claudia Popovici    |    12 Oct 2021   •   16:44

Cel mai mare spital modular din țară, spitalul de la Lețcani, din Iași, nu poate fi deschis din lipsa de echipamente. Format din 100 de containere, achiziționate în urmă cu aproximativ 1 an, spitalul modular de la Leţcani a fost construit pentru suma de 13 milioane de euro. Unitatea medicală a devenit operațională în octombrie 2020 și a funcționat până în ianuarie 2021.

Întrebat despre această situaţie medicul Tudor Ciuhodaru face apel la autorități să treacă dincolo de orgoliile politice pentru că situaţia este gravă.

„Am cerut în mod repetat ca acest spital să treacă dincolo de orgoliile politice şi să fie pus în funcţiune pentru că vorbim de viaţa românilor şi asta este cel mai important.

100 de paturi ATI şi acest spital a fost folosit în momentul în care nu aveau de ales. Când a ars secţia ATI de la Piatra Neamţ şi pacienţii au putut fi tratați aici pentru că era singurul loc în care se putea face acest lucru.

„Este de noaptea minţii. Este pur şi simplu crimă cu premeditare"

Oamenii aştia s-au uitat la televizor trei luni de zile, nu au testat, nu au vaccinat, nu au asigurat capacitatea de terapie intensivă, nu au adus medicamentele necesare în farmacie şi uitați-vă ce se întâmplă în acest moment. Este de noaptea minţii.

Este pur şi simplu crimă cu premeditare. Mă uitam că la alte țari era posibil să faci spitale cu 1000 de paturi în trei zile. În Iaşi în 9 luni de zile, au şi născut femeile în 9 luni de zile nu au fost în stare să pună un spital în funcţiune.

Puteai găsi soluţii dacă vroiai să faci ceva. Indiferența şi incompetența ucide încă o dată. E pandemie sau e golănie. Este dus la extremă", a spus medicul Tudor Ciuhodaru, la Antena 3. 

×

Antena 3 CNN

Antena 3 devine Antena 3 CNN | Moment istoric pe piaţa media din România

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close