Antena 3 Actualitate Tudorel Toader, anunț despre pașii ce vor urma privind arhiva SIPA

Tudorel Toader, anunț despre pașii ce vor urma privind arhiva SIPA

27 Mai 2017   •   21:23
Tudorel Toader, anunț despre pașii ce vor urma privind arhiva SIPA
Sursa foto: Foto: Agerpres

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, sâmbătă seara, că pasul doi cu privire la arhiva SIPA este promovarea unei Hotărâri de Guvern pentru desecretizarea informaţiilor. 

"Arhiva SIPA - o pată pe obrazul justiţiei române! Pasul 2 - promovăm o Hotărâre de Guvern pentru desecretizarea informaţiilor, pasul 3 - comisia îşi începe activitatea, respectând dispoziţiile legale, distincţiile dintre viaţa privată, secretele de serviciu, respectiv secretele de stat!", a scris Toader, într-o postare pe pagina sa de Facebook. 

Toader a scris luni dimineaţa pe pagina de Facebook că adevărul trebuie să fie scos la suprafaţă, indiferent dacă acesta este plăcut sau neplăcut. 

"Arhiva SIPA - o pată pe obrazul justiţiei române! Plăcut sau neplăcut, adevărul trebuie să fie scos la suprafaţă. Primul pas - voi publica numele celor care au "vizitat" arhiva, eventual şi numărul "vizitelor" efectuate!", a afirmat ministrul Justiţiei. 

Ministerul Justiţiei a publicat joi dimineaţa o listă a celor care au vizitat arhiva SIPA, printre numele care apar pe aceasta figurând cel al Laurei-Iulia Scântei, vicepreşedinte al Senatului, şi cel al lui Horia Georgescu, fost şef al ANI. Potrivit sursei citate, în 2013 s-a intrat o singură dată în arhivă, pe 13 decembrie, şi au avut acces Florian-Teodor Andronache, Marius Ştef, Adrian Oltenaş, Nicolae Tiliban. 

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a afirmat că în arhiva SIPA au fost mai multe vizite decât cele 22 prezentate în lista publicată joi. 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close