Antena 3 CNN Actualitate Tudorel Toader, anunț despre pașii ce vor urma privind arhiva SIPA

Tudorel Toader, anunț despre pașii ce vor urma privind arhiva SIPA

Tudorel Toader, anunț despre pașii ce vor urma privind arhiva SIPA
Sursa foto: Foto: Agerpres
27 Mai 2017   •   21:23

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, sâmbătă seara, că pasul doi cu privire la arhiva SIPA este promovarea unei Hotărâri de Guvern pentru desecretizarea informaţiilor. 

"Arhiva SIPA - o pată pe obrazul justiţiei române! Pasul 2 - promovăm o Hotărâre de Guvern pentru desecretizarea informaţiilor, pasul 3 - comisia îşi începe activitatea, respectând dispoziţiile legale, distincţiile dintre viaţa privată, secretele de serviciu, respectiv secretele de stat!", a scris Toader, într-o postare pe pagina sa de Facebook. 

Toader a scris luni dimineaţa pe pagina de Facebook că adevărul trebuie să fie scos la suprafaţă, indiferent dacă acesta este plăcut sau neplăcut. 

"Arhiva SIPA - o pată pe obrazul justiţiei române! Plăcut sau neplăcut, adevărul trebuie să fie scos la suprafaţă. Primul pas - voi publica numele celor care au "vizitat" arhiva, eventual şi numărul "vizitelor" efectuate!", a afirmat ministrul Justiţiei. 

Ministerul Justiţiei a publicat joi dimineaţa o listă a celor care au vizitat arhiva SIPA, printre numele care apar pe aceasta figurând cel al Laurei-Iulia Scântei, vicepreşedinte al Senatului, şi cel al lui Horia Georgescu, fost şef al ANI. Potrivit sursei citate, în 2013 s-a intrat o singură dată în arhivă, pe 13 decembrie, şi au avut acces Florian-Teodor Andronache, Marius Ştef, Adrian Oltenaş, Nicolae Tiliban. 

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a afirmat că în arhiva SIPA au fost mai multe vizite decât cele 22 prezentate în lista publicată joi. 

×
Subiecte în articol: Arhiva SIPA tudorel toader
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close