Antena 3 CNN Actualitate Turiştii vor fi monitorizaţi de Ministerul de Interne. Dacă refuzi să dai datele personale, nu te cazezi

Turiştii vor fi monitorizaţi de Ministerul de Interne. Dacă refuzi să dai datele personale, nu te cazezi

Turiştii vor fi monitorizaţi de Ministerul de Interne. Dacă refuzi să dai datele personale, nu te cazezi
Sursa foto: Foto: nobillis.ro
de M.Z.    |    24 Ian 2012   •   23:19

Big Brother intră în hoteluri şi pensiuni. Unităţile de cazare vor fi obligate să introducă într-un sistem informatic toate datele personale ale turiştilor. Iniţiativa aparţine Ministerului Turismului, care vrea astfel să combată evaziunea. Ce nu s-a spus este că datele vor fi văzute în timp real şi de Ministerul de Interne. Pe scurt, autorităţile vor şti cine, unde şi cu cine şi-a petrecut sejurul.

Sistemul e simplu şi eficient: turistul ajunge la hotel, completează un formular cu datele personale, evident cu actul de identitate la vedere. Recepţionerul va transcrie informaţiile într-un sistem centralizat. De aici, informaţiile se despart.

Ministerul Turismului va avea acces la date generale, cum ar fi numărul de turişti care se află în repectiva unitate. Ministerul de Interne va avea însă control total asupra informaţiilor.

"Datele complete vor fi văzute de Ministerul de Interne. Ministerul Turismului va şti doar numărul de turişti. Vrem astfel să combatem evaziunea", a declarat Bogdan Oprea, purtător de cuvânt la Ministerul Turismului.

Dacă vor trimite date incorecte sau incomplete, proprietarii unităţilor de cazare vor fi amendaţi cu până la 20.000 de lei. De partea cealaltă, turistul care va refuza să-şi prezinte datele personale nu se va putea caza.

Şi în prezent, turiştii sunt obligaţi să-şi scrie datele persoanale pe o fişă, numai că diferenţa este că informaţiile rămân doar pe hârtie.

Astfel de sisteme există şi în alte ţări europene, acolo unde ameninţarea teroristă este un pericol, cum ar fi Marea Britanie.

 





×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close