Antena 3 CNN Actualitate ULTIMA ORĂ! E OFICIAL! PRIMA SINUCIDERE în cazul jocului Balena Albastră, în România

ULTIMA ORĂ! E OFICIAL! PRIMA SINUCIDERE în cazul jocului Balena Albastră, în România

ULTIMA ORĂ! E OFICIAL! PRIMA SINUCIDERE în cazul jocului Balena Albastră, în România
05 Apr 2017   •   15:55

BALENA ALBASTRĂ. Adolescenta de 15 ani care a murit, la mijlocul lunii martie, după ce a căzut de la etajul 9, din balconul unui bloc din municipiul Sibiu, unde încerca să îşi facă un selfie cu alţi şapte tineri, își descărcase jocul Balena Albastră pe telefonul mobil.

SINUCIDERE BALENA ALBASTRĂ. Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu au dezvăluit, într-un comunicat, că fata descărcase, pe telefonul său mobil, ”jocul intitulat „Balena albastră" şi a început a-l juca folosind pseudonimul „vovo_666", având mai multe postări pe Facebook şi Instagram ce indică parcurgerea acestui joc, precum şi unele imagini cu trimitere directă la acte de suicid”.

BALENA ALBASTRĂ. Prin urmare, procurorii stabilesc că decesul fetei nu a fost unul accidental, ci ”un act de suicid determinat de persoane rămase neidentificate până la acest moment”.

”Având în vedere toate aceste aspecte stabilite ulterior, s-a apreciat că există date şi indicii temeinice că decesul numitei VDŞ nu a fost unul accidental, ci un act de suicid determinat de persoane rămase neidentificate până la acest moment ce ar fi putut recurge la constrângere morală în acest scop al determinării sinuciderii, prin intermediul acestui joc „Balena albastră", în cadrul căruia sarcina finală de îndeplinit ar fi tocmai actul de sinucidere”, se mai arată în comunicat. 

 

×
Subiecte în articol: balena albastra
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close