Antena 3 CNN Actualitate ULTIMA ORĂ. Guvernul pregătește închiderea teraselor. De când se va aplica măsura

ULTIMA ORĂ. Guvernul pregătește închiderea teraselor. De când se va aplica măsura

Guvernul pregătește închiderea teraselor după ora 23.00, începând de luna viitoare. Este încă o încercare de a încetini creșterea numărului de noi cazuri de coronavirus. Discuția este deschisă în Guvern, premierul fiind nemulțumit că deși controalele sunt intensificate, acestea nu sunt eficiente.

ULTIMA ORĂ. Guvernul pregătește închiderea teraselor. De când se va aplica măsura
Sursa foto: pixabay
de Gabriel Dano    |    19 Iul 2020   •   10:25

Discuțiile sunt destul de avansate, în acest moment, în Executivul lui Ludovic Orban în ceea ce privește închiderea teraselor după ora 23.00, odată cu debutul lunii august. Trendul crescător al numărului persoanelor infectate cu coronavirus descurajează, practic, orice intenție de a menține programul pe tot parcursul nopții pe terasele și restaurantele din toată țara.

Dacă inițial dorința Guvernului era de a închide terasele la ora 22.00, Ludovic Orban ar fi pledat pentru ora 23.00, încercând să le ofere patronilor încă o oră ăn plus în care să-și poată primi clienții.

Ludovic Orban: Patronii de terase sunt anunțați  înainte că urmează să fie controlați

Surse apropiate premierului spun că Ludovic Orban este nemulțumit că există oameni din Guvern care înștiințează patronii de terase înainte de a se face controalele, astfel încât de multe ori, în ultimele zile, controalele au fost intensificate, însă nu au avut o rată de eficiență așteptată de Guvern.

Ludovic Orban a mai spus sâmbătă că s-au pus în pericol astfel atât campania, cât și alegerile locale.

Revenim la starea de urgență, după creșterea dramatică a infectărilor cu COVID-19?

În ciuda creșterii dramatice a infectărilor cu noul coronavirus, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că nu e cazul momentan să se revină la starea de urgență

România a stabilit un nou record în ceea ce privește numărul infectărilor zilnice. Grupul de Comunicare Strategică a raportat 889 de cazuri noi în ultimele 24 de ore. Astfel, bilanțul total ajunge la 36.691 de infectări și 2.009 decese, până în acest moment. 22.488 de pacienți sunt considerați vindecați.

„Nu este cazul stării de urgenţă. Noi avem focare răzleţe în anumite judeţe, dacă e să mă refer la Argeş, Braşov, Galaţi, Prahova, Dâmboviţa, Bucureşti, în acest moment, dar sunt focare care, o dată cu ieşirea acestei legi, care a fost promulgată de preşedintelui României, apariţia în Monitorul Oficial, să le putem gestiona prin aceste mecanisme tip carantină, izolare la spital sau la domiciliu, care ne-ar da pârghiile necesare să putem stabiliza în decurs de două săptămâni această creştere”, a declarat sâmbătă Nelu Tătaru,

Ce se va întâmpla cu începerea anului școlar

"E prematur să gândim (amânarea școlii - n.r.). Noi avem scenarii pe care le discutăm cu Ministerul Învăţământului şi diverse organizaţii în vederea reluării anului şcolar pe 15 septembrie. În acest moment, nu discutăm de amânarea nici a şcolii, nici a alegerilor. Evoluţia ulterioară ne va da şi măsura unor restricţii sau a altora", a mai spus Nelu Tătaru.

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban Nelu Tătaru
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close