Antena 3 Actualitate Un bărbat din Botoşani a murit, după ce medicii nu au observat că are ruptură de aortă

Un bărbat din Botoşani a murit, după ce medicii nu au observat că are ruptură de aortă

09 Oct 2014   •   23:40
Un bărbat din Botoşani a murit, după ce medicii nu au observat că are ruptură de aortă
Sursa foto: Foto: www.nigeriatobaccocontrol.com

Se fac anchete peste anchete în cazul bărbatului din Botoşani care a murit după ce medicii nu au văzut, în timpul investigaţiilor, că are nevoie urgent de o operaţie la inimă. Omul a descoperit că are ruptură de aortă abia când s-a dus la un cabinet medical privat. A murit însă în elicopterul care îl transporta la spital. Familia bărbatului îi acuză pe medici de malpraxis.

Bărbatul avea dureri mari în piept şi a mers de urgenţă la spitalul din Botoşani. După mai multe investigaţii, i s-a administrat un calmant şi a fost trimis acasă. Medicii i-au spus că probabil e doar obosit şi i-au prescris calciu şi magneziu.

Pentru că durerile persistau, familia a decis să mai consulte un specialist. De data asta au mers la un spital privat.  Bărbatul a fost trimis de urgenţă cu un elicopter SMURD la spitalul din Iaşi. Pe drum a făcut stop cardiorespirator şi a decedat. Familia acuză medicii din Botoşani de neglijenţă.

Familia a depus o plângere la Colegiul Medicilor.

Directorul medical al spitalului din Botoşani spune că, în general, persoanele care suferă de disecţie de aortă au şanse minime de supravieţuire.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close