Antena 3 CNN Actualitate Un bărbat din Botoşani a murit, după ce medicii nu au observat că are ruptură de aortă

Un bărbat din Botoşani a murit, după ce medicii nu au observat că are ruptură de aortă

Un bărbat din Botoşani a murit, după ce medicii nu au observat că are ruptură de aortă
Sursa foto: Foto: www.nigeriatobaccocontrol.com
09 Oct 2014   •   23:40

Se fac anchete peste anchete în cazul bărbatului din Botoşani care a murit după ce medicii nu au văzut, în timpul investigaţiilor, că are nevoie urgent de o operaţie la inimă. Omul a descoperit că are ruptură de aortă abia când s-a dus la un cabinet medical privat. A murit însă în elicopterul care îl transporta la spital. Familia bărbatului îi acuză pe medici de malpraxis.

Bărbatul avea dureri mari în piept şi a mers de urgenţă la spitalul din Botoşani. După mai multe investigaţii, i s-a administrat un calmant şi a fost trimis acasă. Medicii i-au spus că probabil e doar obosit şi i-au prescris calciu şi magneziu.

Pentru că durerile persistau, familia a decis să mai consulte un specialist. De data asta au mers la un spital privat.  Bărbatul a fost trimis de urgenţă cu un elicopter SMURD la spitalul din Iaşi. Pe drum a făcut stop cardiorespirator şi a decedat. Familia acuză medicii din Botoşani de neglijenţă.

Familia a depus o plângere la Colegiul Medicilor.

Directorul medical al spitalului din Botoşani spune că, în general, persoanele care suferă de disecţie de aortă au şanse minime de supravieţuire.

×
Subiecte în articol: Colegiul Medicilor
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close