Antena 3 CNN Actualitate Un medic și doi asistenți din Buzău, acuzați că au oferit în fals servicii medicale pentru mii de pacienți

Un medic și doi asistenți din Buzău, acuzați că au oferit în fals servicii medicale pentru mii de pacienți

Un medic și doi angajați ai unui cabinet medical sunt acuzați că au oferit în fals servicii medicale pentru mii de pacienți. Prejudiciul adus bugetului asigurărilor sociale de sănătate este de aproximativ 400.000 de lei.

Un medic și doi asistenți din Buzău, acuzați că au oferit în fals servicii medicale pentru mii de pacienți
Sursa foto: Hepta
de Iulia Gorgorin    |    22 Noi 2021   •   16:48

Luni au avut loc patru percheziţii domiciliare în judeţul Buzău şi în Bucureşti, la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu bugetului asigurărilor sociale de sănătate de aproximativ 400.000 de lei.

Perchezițiile din județul Buzău au avut loc în oraşul Pogoanele, la sediul profesional şi locuinţele unor cadre medicale şi personal auxiliar al unui cabinet medical.

Potrivit anchetatorilor, din cercetări a reieşit că, în perioada 2016 – 2019, un bărbat în vârstă de 78 de ani, din Bucureşti, în calitate de medic la un cabinet medical din Pogoanele, împreună cu alţi doi angajaţi ai cabinetului medical, ca urmare a derulării unor contracte având ca obiect furnizarea serviciilor medicale în asistenţă medicală de specialitate din ambulatoriu, ar fi întocmit în fals registre şi alte înscrisuri, din care rezultă că ar fi acordat 11.269 servicii medicale pentru 2.272 de pacienți, fără ca acestea să se fi efectuat în realitate.

Ulterior, medicul ar fi introdus în platforma informatică aferentă asigurărilor de sănătate datele informatice din care rezulta că serviciile au fost acordate pacienţilor respectivi. Anchetatorii mai spun că la final, medicul ar fi întocmit şi transmis lunar, în vederea decontării, factura însoţită de formularele de raportare privind serviciile detaliate acordate pacienţilor.

În urma percheziţiilor au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor laptopuri, mai multe înscrisuri şi documente.

Trei persoane cu vârste cuprinse între 47 şi 78 de ani, din Buzău şi Bucureşti, au fost duse la sediul Poliţiei pentru audieri.

În cauză, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunilor de înşelăciune, fraudă informatică, fals intelectual şi uz de fals.

Sursă: Mediafax
×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close