Antena 3 CNN Actualitate Un român de numai 22 de ani, vânat de Microsoft şi Facebook

Un român de numai 22 de ani, vânat de Microsoft şi Facebook

Un român de numai 22 de ani, vânat de Microsoft şi Facebook
Sursa foto: Foto: capital.ro
21 Iul 2011   •   21:41

Jurnaliştii de la Capital au stat de vorbă cu unul dintre cei mai ofertaţi români de către marile companii IT din lume.

Marius Laurenţiu Stroe, un tânăr de numai 22 de ani, din Piteşti, absolvent al Facultăţii de Informatică din Cluj, ca şef de promoţie este pe punctul de a începe un internship la Facebook, având deja o ofertă pentru un post full-time de la Microsoft.

Laurenţiu Stroe are un CV impresionant pentru oamenii din domeniul informaticii. Este membru în Comisia Olimpiadei de Informatică, pregăteşte lotul olimpic din România, a fost deputy leader naţional anul acesta la Central European Olympiad in Informatics şi a făcut un internship la Microsoft anul trecut.

Cei de la Facebook l-au contactat în 2009 pentru a-i oferi un internship, la recomandarea unui angajat pe care îl cunoscuse în timpul unei olimpiade de informatică. Companiile mari, explică el, recrutează după principiul că oamenii lor sunt foarte buni şi cunosc şi recomandă alţi oameni foarte buni.

La Facebook, tânărul se va integra echipei Growth, unde va avea ca misiune creşterea numărului de utilizatori. El speră să poată implementa una dintre ideile sale la Facebook, în cele 12 săptămâni pe care le va petrece acolo. Nu ştie dacă va avea o ofertă la finalul internship-ului, dar ştie din experienţă că aşa se procedează.

La Microsoft a ajuns să facă un internship tot printr-o recomandare, a lucrat pentru produsul Bing al companiei. La finalul acestuia a primi o ofertă să revină ca angajat full-time din toamna aceasta, dar se mai gândeşte la ofertă, dorind să îşi termine studiile.

Conştient de faptul că oportunităţile de angajare nu se încheie aici, Marius Laurenţiu Stroe îşi doreşte să încerce, să exploreze până la momentul în care se va hotărî petntru un post permanent. Dintre marile companii i-a mai rămas una, Google.

×
Subiecte în articol: microsoft Facebook angajare informatica
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close