Antena 3 CNN Actualitate Universitatea Bucureşti anchetează acuzaţiile de plagiat care îi sunt aduse premierului Ponta

Universitatea Bucureşti anchetează acuzaţiile de plagiat care îi sunt aduse premierului Ponta

Universitatea Bucureşti anchetează acuzaţiile de plagiat care îi sunt aduse premierului Ponta
Sursa foto: Foto: Agerpres
22 Iun 2012   •   11:49

Se fac verificãri în legătură cu acuzaţiile de plagiat care îi sunt aduse premierului Victor Ponta. Universitatea Bucureşti solicită o poziţie oficială din partea Facultăţii de Drept privind contestaţiile la lucrarea de doctorat a premierului.

Astfel, Consiliul Facultăţii de Drept va discuta constituirea unei comisii formate, de preferinţă, din experţi internaţionali, din universităţi străine, pentru a analiza acuzaţiile de plagiat.

"Urmare a solicitării conducerii Universităţii din Bucureşti, Consiliul Facultăţii de Drept va discuta constituirea unei comisii formate, de preferinţă, din experţi internaţionali, din universităţi străine, pentru a analiza acuzaţiile de plagiat cu privire la teza de doctorat a domnului Victor Ponta. Ulterior acestei analize, concluziile materialului care va fi realizat de comisia constituită ad-hoc vor fi prezentate Senatului Universităţii din Bucureşti şi publicului larg", a precizat UB într-un comunicat de presă citat de Mediafax.

Rectorul Universităţii din Bucureşti a solicitat întrunirea de urgenţă a Comisiei de Etică a instituţiei de învăţământ superior, pentru a dezbate întregul caz.

 "Conducerea Universităţii din Bucureşti, în cunoştinţă de cauză şi pe baza celor două materiale (punctul de vedere al Facultăţii de Drept şi punctul de vedere al Comisiei de Etică a Universităţii din Bucureşti), va putea dispune măsuri adecvate în acel moment", a precizat sursa citată.

În şedinţa din 30 mai, Consiliul de Administraţie al Universităţii din Bucureşti a luat decizia să aprobe achiziţia unui soft anti-fraudă universitară care să fie utilizat la nivelul întregii universităţi.



×
Parteneri
Sondaj INSCOP pentru alegerile locale. Topul partidelor
x close