Antena 3 Actualitate UPDATE: Prefectul de Suceava a fost REŢINUT de DNA

UPDATE: Prefectul de Suceava a fost REŢINUT de DNA

de G.S.    |    20 Feb 2015   •   15:49
UPDATE: Prefectul de Suceava a fost REŢINUT de DNA
Sursa foto: Foto: Agerpres
UPDATE: Prefectul de Suceava, Florin Sinescu, a fost reţinut de procurorii DNA

---

UPDATE: Prefectul de Suceava, Florin Sinescu, a fost dus la audieri, vineri la prânz, la sediul DNA Suceava, după percheziţii făcute la Prefectura Suceava într-un dosar în care acesta este acuzat de abuz în serviciu în legătură cu primarul comunei Udeşti, dar şi privind reconstrucţia unor case în Brodina.

---

Procurorii DNA efectuează percheziţii la Prefectura Suceava. Prefectul de Suceava, Florin Sinescu, este cercetat pentru fapte de corupţie, infracţiuni de serviciu şi infracţiuni de fals. Este vorba despre perioada 2012 - 2014. Vizat ar fi chiar prefectul judeţului, Florin Sinescu.
 
Reporterul Antena 3, Ana Maria Roman, a explicat că este vorba despre contracte de achiziţii publice.
 
"Este vorba despre contracte de achiziţii publice, realizate în perioadă 2012-2014, contracte oferite de către Prefectura Suceava. Anchetatorii au intrat în instituţia publică de la orele 06:00 dimineaţa, pentru căutarea unor documente care să le confirme suspiciunile. Principalul vizat este chiar prefectul judeţului Suceava, Florin Sinescu. Se pare că anchetatorii se află şi la domiciliul acestuia. Se fac percheziţii şi în localităţi, acolo unde s-ar fi executat lucrările, deocamdată nu se ştie despre ce lucrări este vorba, dar vorbim despre oameni de afaceri şi societăţi care ar fi beneficiat de bani de la Prefectura Suceava. Dosarul este deschis de către cei de la DNA Suceava, toate audierile se vor face acolo. La finalizarea percheziţiilor, şi Florin Sinescu va fi dus la DNA Suceava pentru audieri."

Direcţia Naţională Anticorupţie precizează, într-un comunicat, că în acest caz au loc percheziţii la şapte adrese din municipiul Suceava şi comuna Brodina, dintre care trei sunt la sediul unei instituţii publice, iar restul la o societate comercială cu trei puncte de lucru şi la locuinţa unei persoane.
 
Conform surselor citate, în acest dosar procurorii DNA fac cercetări într-o cauză penală care vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, asimilate celor de corupţie, infracţiuni de serviciu şi infracţiuni de fals, comise în perioada 2012 - 2014.
 
Dosarul vizează modul în care au fost folosiţi banii pentru reconstrucţia caselor din comuna Brodina distruse în urma inundaţiilor din anul 2010.
 

×
Subiecte în articol: perchezitii DNA prefectura Suceava prefect

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close