Antena 3 CNN Actualitate 60 de doze de Vaccin anti-COVID-19, distruse de o asistentă la Petroșani

60 de doze de Vaccin anti-COVID-19, distruse de o asistentă la Petroșani

60 de doze de vaccin, au fost distruse la Petroşani, după ce o asistentă le-a congelat, din greşeală. DSP a început o anchetă, iar asistenta riscă să îşi piardă locul de muncă.

 60 de doze de Vaccin anti-COVID-19, distruse de o asistentă la Petroșani
Sursa foto: hepta
de Claudia Popovici    |    18 Ian 2021   •   17:00

Cele zece flacoane de vaccin împotriva Covid-19, au fost livrate duminică, la centrul de vaccinare din municipiul Petroşani pentru a fi folosite începând de astăzi. Din păcate, toate cele 10 flacoane care conţineau 60 de doze de vaccin au fost distruse, din cauza neglijenţei unei asistente. 

DSP a dispus o anchetă în acest caz

"Este vorba de flacoane care conţineau în total 60 de doze de vaccin, alocate pentru ziua de luni centrului din Petroşani. Din păcate, cu o zi în urmă, asistenta comunitară nu a respectat metodologia şi lanţul de frig pentru aceste vaccinuri.

Ele trebuiau ţinute la o temperatură de 2 – 8 grade Celsius, timp de 120 de ore după degivrare, însă ea le-a introdus într-un congelator, unde au stat la minus 19 grade Celsius”, a declarat şeful DSP Hunedoara, notează zhd.ro

Asistenta, angajată de primărie, dar plătită de Ministerul Sănătăţii, a fost exclusă din centrul de vaccinare 

"A fost o eroare a unei asistente din centrul de vaccinare. Vom vedea în urma anchetei care au dispus-o să o facă cei de la Direcţia de Sănătate Publică. S-au depozitat aceste doze de vaccin în congelator, în loc să fie puse în frigider. Nu şi-a dat seama.

Am dispus să nu mai facă parte din centru de vaccinare şi urmează să vedem ce măsuri administrative se vor lua”, a spus prefectul judeţului Hunedoara pentru Antena 3.

În jurul prânzului, la Petroșani a ajuns un alt transport de vaccin de la Timișoara.

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close