Antena 3 CNN Actualitate Gheorghiță: Vaccinarea la cabinetele medicilor de familie nu se va face prin programare pe platformă

Gheorghiță: Vaccinarea la cabinetele medicilor de familie nu se va face prin programare pe platformă

Vaccinarea prin cabinetele medicilor de familie nu se va face prin programarea pe platformă, a anunțat marți coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva Covid-19, Valeriu Gheorghiță.

Gheorghiță: Vaccinarea la cabinetele medicilor de familie nu se va face prin programare pe platformă
Sursa foto: Hepta
de Dana Musceleanu    |    30 Mar 2021   •   15:09

„Vaccinarea prin cabinetele medicilor de familie nu se va face programare pe platformă. Fiecare medic de familie, după modelul vaccinărilor antigripale, sezoniere, își face catagrafia pacienților proprii și zilnic va programa un număr fix de persoane și va efectua vaccinarea persoanelor respective, datele în schimb este obligatoriu să fie centralizate în Registrul Electornic Națiponal al Vaccinării”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Acesta a mai anunțat că după începerea vaccinării în cabinetele medicilor de familie va demara și o acțiune de vaccinare la sediile unor firme.

„Persoanele care vor fi vaccinate în aceste centre ale marilor operatori economici fac parte din rândul angajaților. Parte dintre operatorii economici și-au exprimat disponibilitatea de a menține centrul deschis și pentru restul populației, așa încât depinde de la un operator la altul dacă primește și persoane din rândul populației generale atunci evident că va fi disponibilă pentru programare în platformă și se va configura acel centru, dacă vorbim doar de vaccinarea personalului propriu acest lucru va fi suspus analizei, încă nu s-au finalizat detaliile”, a mai spus coordonatorul campaniei de vaccinare.

Sursa: Mediafax

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close