Antena 3 CNN Actualitate Verdict în cazul femeii lăsate să avorteze singură: Medicul este nevinovat

Verdict în cazul femeii lăsate să avorteze singură: Medicul este nevinovat

Verdict în cazul femeii lăsate să avorteze singură: Medicul este nevinovat
Sursa foto: Foto: INTACT Images
14 Apr 2011   •   17:14

A venit verdictul în cazul femeii lăsată să avorteze singură la Maternitatea Giuleşti: medicul arab nu este vinovat. Doctorul nu este suspendat şi îşi desfăşoară în continuare activitatea în spital.

Reprezentanţii administraţiei Spitalelor susţin că în salonul în care s-a aflat femeia nu ar fi existat un dispozitiv prin care să fie alertaţi medicii şi asistentele, şi nici camere de supraveghere.

Scandalul de la Maternitate a pornit în urmă cu câteva zile, când soţul unei paciente care venise pentru o întrerupere de sarcină a acuzat medicul că, din motive religioase, nu ar fi asistat-o pe soţia sa la avort.

Femeia era gravidă în şase luni şi a fost programată la o întrerupere de sarcină la Maternitatea Giuleşti, după ce a aflat că fătul urma să se nască cu sindromul Down.

Soţul pacientei spune că a fost nevoit să îşi moşească soţia, după ce medicul a refuzat să o asiste pentru că religia musulmană nu îi permitea să facă acest lucru.

"În jurul orei 5, soţia mă sună şi îmi spune că nu mai e nimeni în salon. Plângea şi urla. (...) Am ajutat-o să nască, am fost moaşă", spune soţul femeii, Iulian Ghimpeţeanu. Potrivit acestuia, medicul a apărut abia după ce s-a născut copilul.

"Medicul a recunoscut că, întrucât este musulman, nu putea să facă acest tip de întrerupere de sarcină", mai spune soţul pacientei.

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close