Antena 3 CNN Actualitate Veste proastă pentru români! Benzina și mâncarea se vor scumpi în această iarnă

Veste proastă pentru români! Benzina și mâncarea se vor scumpi în această iarnă

Veste proastă pentru români! Benzina și mâncarea se vor scumpi în această iarnă
Sursa foto: foto- Pexels
20 Oct 2018   •   16:11

Avertisment pentru români! Ne așteaptă o iarnă cu scumpiri pe toate liniile. Creșterea prețurilor pentru carburanți dă startul unui val uriaș de creșteri pentru utilități și chiar și pentru mâncare. Estimările analiștilor arată că până la sfârșitul anului vom da mai mulți bani pentru coșul zilnic de alimente. 

Valul de scumpiri a fost declanșat de creșterile de prețuri la carburanți. Față de septembrie, un plin de benzină este cu 2,5 lei mai mult. Creșterile de prețuri au fost mai mari la motorină, unde un plin este mai scump cu 6 lei. 

Scumpirile nu se justifică, spun specialiștii. 

Efectele creșterilor de prețuri la carburanți vor fi resimțite din plin în facturile de utilități. Gazele s-au scumpit de trei ori de la începutul anului. Dacă iarna trecută pentru un apartament cu trei camere și centrală termică factura era de aproximativ 350 de lei, anul acesta ar putea crește cu 18 lei. 

Și mâncarea va fi mai scumpă pe sfârșit de an. Estimările specialiștilor din domeniul alimentar arată că prețul unui kilogram de carne de porc va fi cu până la 6% de Crăciun. 

×
Subiecte în articol: veste romani benzina iarnă
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close