Antena 3 CNN Actualitate Viceprimarul Capitalei: Nu există probleme în trafic, s-a intervenit cu 148 utilaje de deszăpezire

Viceprimarul Capitalei: Nu există probleme în trafic, s-a intervenit cu 148 utilaje de deszăpezire

Viceprimarul Capitalei: Nu există probleme în trafic, s-a intervenit cu 148 utilaje de deszăpezire
Sursa foto: Foto: Intact Images
03 Ian 2011   •   12:57

Ninsoarea alertează autorităţile Capitalei. Comandamentul de iarnă a decis luni dimineaţă ce măsuri urgente trebuie să ia pentru ca traficul să nu se blocheze, mai ales că de la noapte temperaturile încep să scadă din nou şi se poate forma polei. În plus, Poliţia Comunitară a fost atenţionată să adune oamenii străzii şi să-i ducă în căminele sociale existente.

Viceprimarul Capitalei, Victor Iovici, a dat asigurări că, în momentul de faţă, nu există probleme în traficul rutier. Potrivit acestuia, între orele 2:00 şi 6:00 dimineaţa s-a intervenit cu 148 de utilaje de deszăpezire, îndeosebi în zona pantelor, rampelor şi podurilor, precum şi pe arterele de urgenţă unu, pe care circulă mijloacele de transport în comun.

"Aş dori să intraţi pe străzile secundare cu material antiderapant, pentru îndepărtarea gheţii formate, să lucrăm în continuare la peroanele de tramvai şi în staţiile RATB, iar inspectorii să verifice starea trotuarelor, să continuăm programul cu avertismente şi amenzile de rigoare, în cazul în care acestea nu au fost curăţate, pentru că dacă apa îngheaţă se transformă în polei", le-a spus Iovici operatorilor de salubritate.

Potrivit viceprimarului, au fost date mai multe amenzi celor care nu au îndepărtat zăpada din faţa clădirilor. Este vorba despre deţinătorii de spaţii comerciale, ale asociaţiilor de locatari sau ale proprietarilor de imobile, aceştia fiind sancţionaţi, la prima zăpadă căzută, cu amenzi în valoare de 6.400 de lei.

La comandamentul întrunit luni, viceprimarul Capitalei a atenţionat Poliţia Comunitară să adune oamenii străzii şi să-i ducă în căminele sociale existente, unde vor primi haine, hrană şi adăpost, în condiţiile în care se anunţă temperaturi scăzute pentru noaptea care urmează.

Comandamentul de iarnă, convocat la Primăria Capitalei


×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close