Antena 3 CNN Actualitate Viteza de circulație în localitate ar putea fi redusă. OMS recomandă limitarea la 30 km/h

Viteza de circulație în localitate ar putea fi redusă. OMS recomandă limitarea la 30 km/h

Viteza de circulaţie în oraşe ar putea fi redusă faţă de limitele legale aflate acum în vigoare.

Viteza de circulație în localitate ar putea fi redusă. OMS recomandă limitarea la 30 km/h
Sursa foto: Agerpres
de Cătălina Buzoianu    |    19 Mai 2021   •   10:14

E propunerea Organizaţiei Mondiale a Sănătaţii, care sugerează că viteza de circulație în interiorul orașelor ar trebui să fie limitată la 30 de kilometri pe oră.

Motivul pentru care OMS a decis să realizeze această propunere îl reprezintă numărul mare de accidente rutiere, înregistrate în Uniunea Europeană.

Șeful OMS este cel care a venit cu această propunere, de limitare de viteză, de 30 km/h în orașe. Pe lângă limitările de viteză, recomandările OMS țin și de construcția de drumuri, care să descurajeze viteza și să calmeze traficul, dar și de conștientizarea pericolului de către participanții la trafic.

Potrivit statisticilor Organizației Mondiale a Sănătății, o persoană moare într-un accident rutier la fiecare 24 de secunde. Din păcate, o treime dintre aceste decese sunt cauzate de viteza în trafic.

România ocupă primul loc în UE, la numărul de accidente rutiere petrecute. Potrivit unei analize preliminare a Uniunii Europene, în România sunt 96 de decese în trafic, la un milion de locuitori.

×
Subiecte în articol: limita viteza circulatie localitate
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close