Antena 3 CNN Actualitate Vremea rea se întoarce în România. Unde va ninge

Vremea rea se întoarce în România. Unde va ninge

Vremea rea se întoarce în România. Unde va ninge
Sursa foto: foto: pixabay.com
13 Mar 2016   •   10:50

Vești proaste de la meteorologi. Astăzi vremea rămâne mohorâtă în toată țara și nici la începutul săptămânii viitoare nu vom avea parte de temperaturi de primăvară. Luni, frigul va cuprinde aproape toate regiunile, iar la munte va ninge.

DUMINICĂ

Duminică, în regiunile extracarpatice cerul va fi mai mult noros, va ploua pe arii relativ extinse. În Oltenia şi în Muntenia, izolat, cantităţile de apă vor depăşi 15...20 l/mp. În restul ţării, înnorările vor fi temporare şi va ploua pe arii restrânse.

La munte vor predomina ninsorile slabe cantitativ. Vântul va avea intensificări în zona montană, în sud şi în sud-est, dar local şi la cote mai reduse şi în restul ţării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 5 şi 15 grade, cu cele mici valori in nordul Moldovei si cele mai mari în Dealurile de Vest.

În București, cerul va fi noros şi temporar va ploua. Dimineaţa, 4-5 grade si maxima zilei, in jur de 9 grade.

Duminică seară, la ora 21, intră în vigoare un cod galben de vânt care va afecta sudul şi estul ţãrii, îndeosebi în Muntenia (inclusiv în zona municipiului Bucureşti), în sudul Moldovei şi în Dobrogea unde rafalele vor depãşi 55...65 km/h.

sursa: ANM


LUNI

Luni, temperatura va scadea în toată ţara. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3-4 grade în nordul Moldovei şi 13 grade la Timisoara. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în regiunile sudice şi de răsărit, unde doar izolat vor cădea precipitaţii slabe, mixte. La munte, pe arii restrânse, va ninge slab.

În Bucureşti, valorile termice vor marca o scădere. Dimineaţa, 2-4 grade iar la amiază, 7-8 grade. Cerul va fi mai mult noros, iar vântul moderat cu intensificări pe parcursul zilei.

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close