Antena 3 CNN Actualitate WhatsApp va permite utilizatorilor să trimită mesaje fără telefoane

WhatsApp va permite utilizatorilor să trimită mesaje fără telefoane

WhatsApp testează o nouă funcție, care le va permite utilizatorilor să trimită mesaje fără a utiliza telefonul. În prezent, WhatsApp este conectat de telefonul unui utilizator, aplicațiile sale pentru desktop și web având nevoie ca dispozitivul să fie conectat și să primească mesaje.

WhatsApp va permite utilizatorilor să trimită mesaje fără telefoane
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    16 Iul 2021   •   11:58

Noua funcție va permite utilizatorilor să trimită și să primească mesaje „chiar dacă bateria telefonului este descărcată”, scrie BBC citat de Mediafax. Mai mult decât atât, vor putea fi utilizate până la alte patru dispozitive împreună, cum ar fi computerele și tabletele.

Noua funcție va fi lansată, inițial, pentru un „grup mic de utilizatori”, în variantă beta, compania lucrând la îmbunătățirea performanței și la adăugarea a noi caracteristici înainte de a o lansa public. 

Criptarea end-to-end - un punct cheie pentru WhatsApp - va funcționa în continuare în cadrul acestui nou sistem.

Funcția a fost solicitată de mult timp de utilizatorii WhatsApp, care totalizează două miliarde de persoane.

Într-o postare pe blog care anunța schimbările, inginerii Facebook au spus că este vorba de o „regândire” a designului software-ului WhatsApp. WhatsApp Web și alte aplicații non-smartphone sunt în esență o „oglindă” a ceea ce se întâmplă pe telefon.

La nivel tehnic, soluția va oferi fiecărui dispozitiv propria „cheie de identitate”, iar WhatsApp va ține o evidență a cheilor care aparțin aceluiași cont de utilizator, scrie Mediafax

×
Subiecte în articol: WhatsApp
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close