Antena 3 CNN Actualitate Zeci de localităţi din Harghita, fără curent din cauza ninsorilor

Zeci de localităţi din Harghita, fără curent din cauza ninsorilor

Zeci de localităţi din Harghita, fără curent din cauza ninsorilor
08 Dec 2008   •   08:14

Un număr de 22 de localităţi harghitene au rămas fără curent electric, în noaptea de duminică spre luni, din cauza căderilor masive de zăpadă care au dus la prăbuşirea copacilor peste liniile electrice.
Directorul Electrica Miercurea Ciuc, Kovacs Arthur, a declarat pentru Agerpres că şapte linii de medie tensiune sunt nealimentate total sau parţial, iar 135 de posturi de transformare sunt avariate. "Este vorba, în principal, de copaci care din cauza greutăţii zăpezii au căzut peste liniile electrice", a spus Kovacs Arthur.
Printre cele 22 de localităţi nealimentate se numără Voşlăbeni, Izvoru Mureşului, Lacu Roşu, Suseni, Ciumani, Ciucsângeorgiu, Sânmartin, toate localităţile din Ciucul de Sus, precum şi, parţial, municipiile Miercurea Ciuc şi Gheorgheni.
Un număr de 15 echipe de la Electrica se află pe teren pentru remedierea defecţiunilor, în unele zone muncitorii având nevoie de sprijinul autorităţilor locale pentru îndepărtarea copacilor căzuţi.
Kovacs Arthur şi-a exprimat speranţa că defecţiunile vor putea fi remediate în cursul zilei de luni şi se va relua furnizarea energiei în toate localităţile nealimentate.
În Harghita a nins abundent mai bine de 12 ore, în tot judeţul circulaţia făcându-se în condiţii de iarnă.
Agerpres

×
Subiecte în articol: Harghita vreme rece
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close