Antena 3 CNN Actualitate Zeci de mii de bucureşteni, fără apă caldă. A început sezonul spălatului la lighean

Zeci de mii de bucureşteni, fără apă caldă. A început sezonul spălatului la lighean

Zeci de mii de bucureşteni au rămas fără apă caldă şi sunt nevoiţi să îşi încălzească apă pe aragaz pentru a se spăla. Este o realitate dură pentru locuitorii Capitalei, care de câteva zile se spală la lighean. Directorul general al Termoenergetica, Claudiu Crețu, a declarat în exclusivitate la Antena 3, că oamenii vor avea probleme cu apa caldă și căldura și în această iarnă.

Zeci de mii de bucureşteni, fără apă caldă. A început sezonul spălatului la lighean
Sursa foto: Daniel Băluţă/Facebook
de Iulia Gorgorin    |    16 Sep 2021   •   11:22

Directorul general al Termoenergetica, a explicat joi, în exclusivitate la Antena 3, motivele pentru care bucureştenii nu apă caldă. Claudiu Creţu spune că de vină este reţeaua veche şi lipsa investiţiilor.

"Din păcate, sunt câteva zeci de blocuri care au această problemă. În majoritate e vorba de capete de coloană. În cursul zilei de ieri au fost sute de blocuri, parte din probleme au fost rezolvate în cursul zilei de ieri şi parametrii s-au îmbunătăţit în ziua de astăzi. Din păcate, vorbim de un sistem aşa cum se vede şi în imaginile pe care le prezentaţi, în care nu s-a investit, nu s-au făcut reparaţii foarte mulţi ani şi problemele sunt din ce în ce mai mari. 

"Este nevoie de investiţii şi de reparaţii consistente pentru a pune la punct acest sistem"

Mii de oameni au această problemă. Încercăm să reparăm. Ieri, într-adevăr, erau zeci de mii de oameni afectaţi. Parametri se îmbunătăţesc treptat. Înseamnă că temperatura apei calde creşte treptat la foarte multe blocuri, care ieri au avut probleme. Astăzi, au parametrii mult mai buni. Vorbim 40 şi ceva de grade. Din păcate, reţeaua are mari probleme şi în fiecare zi apar alte spărturi, alte spărturi pe care trebuie să le rezolvăm.

Bucureştenii vor avea o iarnă friguroasă, fără apă caldă şi căldură

Punctual, din păcate, vor fi probleme, pentru că reţeaua este aşa cum o vedem cu toţii. În fiecare zi, avem lucrări în puncte critice, tocmai pentru a putea pregăti sezonul de iarnă cât mai bine. Din păcate, resursele sunt limitate şi pentru viitor este nevoie de investiţii consistente pentru a putea moderniza acest sistem vital pentru Bucureşti. A fost neglijat prea mulţi ani. Banii bucureştenilor s-au dus în lucruri vizibile, dar nu atât de importante, gen borduri, panseluţe, etc.

Directorul Termoenergetica spune că preţul gicacaloriei va fi anunţat în luna octombrie

Preţul gigacaloriei este raportat, evident şi la preţul gazului. Preţul îl vom afla undeva în luna octombrie-noiembrie, pentru că aşa prevede legislaţia. Până la 1 octombrie se încheie contractele de gaz. Anul gazier este 1 octombrie-30 septembrie. Deci, după 1 octombrie, toţi operatorii cu contracte de gaz. Ulterior se fac calculele la nivel naţional, matematica este cea care dă preţul la gicacalorie, deci în funcţie de creştere de preţ. Nu vreau să mă antepronunţ. Cel mai bine este să aşteptăm să avem un preţ exact. Vreau să vorbesc pe cifre, documentat. Vom vedea luna viitoare", a anunţat Claudiu Creţu, joi, în exclusivitate la Antena 3.

×
Parteneri
Vremea de Paște și 1 mai. ANM anunță când se încălzește
x close