Antena 3 CNN Actualitate Zeci de sancțiuni contravenționale aplicate în cursul zilei de astăzi pentru nerespectarea regulilor de protecție a mediului

Zeci de sancțiuni contravenționale aplicate în cursul zilei de astăzi pentru nerespectarea regulilor de protecție a mediului

Polițiștii din cadrul IPJ Ilfov și comisarii Gărzii de Mediu au aplicat în cursul zilei de astăzi peste 34 de sancțiuni cotravenționale în valoare de peste 135.200 de lei, ca urmare a activităților desfășurate pentru combaterea infracțiunilor ce aduc atingere mediului înconjurător, combaterea evaziunii fiscale, precum și alte fapte antisociale.

Zeci de sancțiuni contravenționale aplicate în cursul zilei de astăzi pentru nerespectarea regulilor de protecție a mediului
Sursa foto: Politia Romana/Facebook
13 Mai 2020   •   17:38

Astfel, au fost aplicate 13 sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea regulilor de protecție a mediului, 18 sancțiuni conform OUG 195/2002 și 3 sancțiuni contravenționale conform legii 12/ 1990.

Totodată, au fost verificate 23 de societăți comerciale si persoane fizice autorizate, au fost legitimate peste  215 persoane și controlate 127 de autovehicule, fiind reținute 2 permise de conducere și 4 certificate de înmatriculare,  retrase.

Reamintim că în această dimineață, Inspectoratul de Poliție al Județului Ilfov, prin structurile de ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale, invesigare a criminalității economice, acțiuni speciale, criminaliști și jandarmi, împreună cu comisarii Gărzii Naționale de Mediu acționează în satul Sintești, comuna Vidra, din județul Ilfov, pentru combaterea infracțiunilor ce aduc atingere mediului înconjurător, combaterea evaziunii fiscale, precum și alte fapte antisociale.

Astfel, peste 140 de forțe de ordine  participă la activitățile care vizează, în principal, localizarea focarelor, unde, prin arderi ilegale a unor deșeuri în vederea valorificării materialelor reciclabile, se contaminează mediul înconjurător cu diferite materiale nocive, care interferează cu sănătatea oamenilor, calitatea vieții sau funcțiile naturale ale ecosistemelor.

În concret, se acționează pentru depistarea persoanelor care ard în mod neautorizat diferite deșeuri, afectând calitatea aerului din zona respectivă, concomitent cu riscul ridicat de propagare a focului și extinderea acestuia către gospodăriile din proximitatea locului, unde sunt organizate vatrele de foc, efectuându-se totodată, controalele la domiciliile persoanelor identificate, dar și în exteriorul acestora, pentru delimitarea exactă a locului faptei.

De asemenea, efectivele angrenate în acțiune vor efectua verificări cu privire la depistarea persoanelor urmărite la nivel local, național, sau internațional, respectiv cele care se sustrag urmării penale și față de care au fost emise MAP, MEPI ȘI MEA de către instanțele judecătorești.

Totodată, polițiștii ilfoveni împreună cu jandarmi efectuază activități specifice în exteriorul zonelor în care persoanele comit fapte ilicite.

În același context, polițiștii rutieri vor lua măsurile necesare pentru verificarea persoanelor și a vehiculelor, fiind instituite filtre pe drumurile publice, din interiorul zonelor dar și adiacente acestora.

Polițiștii  de investigare a criminalității economice verifică legalitatea înființării și funcționarii societățiilor comerciale, a activităților desfășurate de persoane fizice și de agenții economici, care desfășoară activități de comerț privind reciclarea deșeurilor, precum și realitatea și legalitatea derulării acestor operațiuni comerciale.

×
Subiecte în articol: sanctiuni IPJ Ilfov
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close