Antena 3 CNN Actualitate Ziua Porţilor Deschise pentru Copii la Ministerul de Interne. Ce surprize au pregătit autorităţile

Ziua Porţilor Deschise pentru Copii la Ministerul de Interne. Ce surprize au pregătit autorităţile

Este Ziua Porţilor Deschise la Ministerul de Interne. Copiii, pentru că ei sunt principalii beneficiari ai evenimentului, pot vedea cu ochii lor ce prespune meseria de poliţist. Vor vedea de aproape motociclete şi aparatură specifică, se vor împrieteni cu câinii poliţişti şi se vor putea urca în maşinile cu girofar.

Ziua Porţilor Deschise pentru Copii la Ministerul de Interne. Ce surprize au pregătit autorităţile
Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Adam    |    30 Mai 2022   •   11:43

"După o pauză de doi ani, Ministerul Afacerilor Interne reia tradiția și organizează cea de-a XII-a ediție a evenimentului Ziua Porților Deschise pentru Copii, luni, 30 mai a.c., între orele 08.30 – 13.30.

Copiii care vor să participe la eveniment și adulții care îi însoțesc vor avea ocazia să viziteze clădirea Ministerului, inclusiv biroul ministrului, Sala de Marmură, Sala de Briefing, dar și celebrul balcon.

Pe tot itinerariul de vizitare, dar și în parcarea ministerului, vor fi amenajate standuri expoziționale ale Poliției Române, Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Jandarmeriei Române, Poliției de Frontieră, Inspectoratului General pentru Imigrări, Inspectoratului General de Aviație și ale altor structuri MAI, unde vor fi prezentate materiale, echipamente, dar și autospeciale folosite în activitatea zilnică. Printre acestea se vor afla un elicopter, laboratorul criminalistic, motociclete SMURD, mașini de pompieri, autospeciale dotate cu sisteme de supraveghere a frontierei.

La standurile de prezentare vor fi expuse, de asemenea, uniforme și documente de epocă, drapele de luptă, specimene ale unor documente de călătorie şi de identitate, înscrisuri referitoare la istoria Ministerului Afacerilor Interne și Cartea de onoare.

În plus, la eveniment vor fi prezenți câini și cai care acordă sprijin efectivelor MAI în îndeplinirea misiunilor.

Copiii care vor veni la sediul MAI pe 30 mai a.c. vor avea ocazia să vadă demonstrații de dresaj canin, exerciții de gimnastică și scrimă, demonstrații de acordare a primului-ajutor medical. De asemenea, vor avea ocazia să folosească o armă cu laser – replică a unei arme de tir și să participe la simulări ale unor situații de urgență în propria locuință pentru a învăța cum trebuie să reacționeze în astfel de cazuri.

Totodată, cei mici se vor putea bucura de mini-spectacole de dans și muzică oferite de mai multe trupe de copii.

Persoanele cu vârsta de peste 14 ani vor putea intra în sediul Ministerului Afacerilor Interne pe baza cărții de identitate.

Jurnaliștii interesați să participe la eveniment sunt așteptați la sediul MAI din Piața Revoluției nr. 1 A, începând cu ora 08.00", potrivit unui comunicat transmis de reprezentanţii MAI.

"Oficial, am deschis portile la 08:30 şi vom rămane în această formulă până la 13:30. Foarte multe surprize, copiii au ocazia să vadaă umea de la înăltime cu ajutorul unei maşini de pompieri, ei se pot urca pe masină, au ocazia să incerce şi alte echipamente ale poliţiştilor.

Poliţiştii de la Criminalistica au venit cu trusele pe care le folosesc în cercetarile la faţa locului, deci este vorba despre echipamente pe care copiii le văd doar în filme. Îşi mai pot testa îndemânarea susţinând un exerciţiu cu o armă cu laser, care este replic unei arme cu tir, dar pot susţine şi un examen pentru obţinerea permisului de conducere, evident adaptat vârstei lor. Evenimentul este organizat doar astăzi. Aşa este tradiţia noastră. Noi organizăm Ziua Porţilor Deschise o singură zi pe an'', a declarat Monica Dajbog, purtător de cuvânt Ministerul de Interne.

 

×
Parteneri
Generalul Florian Coldea, audiat de procurorii DNA în calitate de suspect
x close