Antena 3 CNN Adevăruri ascunse Treburi casnice care pot distruge o relație | Lidia Fecioru: "Așa începe scandalul"

Treburi casnice care pot distruge o relație | Lidia Fecioru: "Așa începe scandalul"

Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a vorbit, în emisiunea Adevăruri ascunse, despre treburile casnice care pot distruge o relație.

Treburi casnice care pot distruge o relație | Lidia Fecioru: "Așa începe scandalul"
Sursa foto: antena3.ro
de Redacția Antena 3 CNN    |    09 Dec 2023   •   19:00

De multe ori, treburile casnice generează anumite conflicte în cuplu, putând conduce, în cele mai grave cazuri, chiar la ruperea relației.

Lidia Fecioru a explicat, în emisiunea Adevăruri ascunse, cum ajung cei doi parteneri să se certe din cauza acestor responsabilități.

"Cearta în familie pornește atunci când unul dintre parteneri nu face niciodată nimic. Nu duce gunoiul, nu spală vasele. Pentru a-l învăța pe om, trebuie să-i spui: - Te rog, strânge după tine!

Dacă i-ai spus de multe ori și nu înțelege, te saturi și nu mai vrei", a spus Lidia Fecioru.

Citește și: Băutura care vindecă şi calmează tusea. Se bea în 5 minute de la preparare şi este "aur curat" pentru sănătate | Lidia Fecioru: "Tusea trece în 3-4 zile"

Lidia Fecioru a adăugat că această atitudine este, pe lângă lipsa de respect și afecțiune, un indicator pentru gradul de egoism al celuilalt.

De asemenea, standardele diferite îi pot aduce pe cei doi parteneri în această situație.

"Există parteneri care au toate lucrurile puse la vedere. În schimb, celălalt partener pitește tot. Așa începe scandalul, pentru că sunt standarde diferite. Unul vrea perfecțiune, iar celălalt este mai relaxat", a spus Lidia Fecioru.

Totodată, ceea ce poate crea o tensiune în cuplu se referă la "munca invizibilă", anume activitățile casnice pe care un partener le îndeplinește, însă fără să fie observat de celălalt.

Bioenergoterapeutul subliniază că este important ca treburile casnice să fie realizate în echipă, mai ales în cazul în care vorbim despre cupluri care au copii.

"Trebuie creată o rutină împreună. De exemplu, atunci când este zi de curățenie, toți participă. Este foarte important, pentru că cei mici fac ceea ce văd la părinți. Așa se organizează, așa învață și așa vor face la ei acasă", a spus Lidia Fecioru.

Totodată, pentru o mai bună organizare, cei doi parteneri pot folosi diverse instrumente care să le amintească de responsabilitățile pe care le au, precum bilețelele lipite pe frigider.

×
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close