Antena 3 CNN Actualitate Pierd sau nu examenele naționale elevii care au temperatură mai mare de 37,3? Horațiu Moldovan a făcut anunțul

Pierd sau nu examenele naționale elevii care au temperatură mai mare de 37,3? Horațiu Moldovan a făcut anunțul

Horațiu Moldovan a vorbit despre marea dilemă a elevilor care vor susține examenele naționale, în această vară. Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii susine că în principiu, un copil bolnav nu poate da examenul.

”E un fapt că a aduce copiii la examen înseamnă a creea o comunitate cu risc epidemiologic. Ca atare, anumite măsuri de prudență și în această situație devin obligatorii. Distanțarea socială, triajul epidemiologic, printre măsuri. Se va lua și tempereatura.

A impune o barieră 37,3 creează o angoasă. Actul normativ nu l-am definitivat. Suntem doar în discuție. În principiu, un copil bolnav nu poate da examen. Noțiunea de om suferind e mai complexă decât măsurarea temperaturii.

Unitățile de învățământ trebuie să aibă posibilități medicale ca acești copii subfebrili să îi consulte cineva și să vadă dacă e bolnav. Dacă e vorba de un copil bolnav nu ar trebui să dea examen. Avem în vedere orice abordare. O altă abordare e ca acești copii să dea examenul într-o altă sală, dacă starea sănătății lor le permite”, a spus Horațiu Moldovan.

Subiecte în articol: Horațiu Moldovan
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept