Antena 3 CNN Actualitate Groapa de gunoi de la Chiajna a fost declarată ilegală. Primarul Sectorului 1 îi cere demisia ministrului Mediului

Groapa de gunoi de la Chiajna a fost declarată ilegală. Primarul Sectorului 1 îi cere demisia ministrului Mediului

Groapa de gunoi de la Chiajna a fost declarată ilegală. Magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis suspendarea autorizaţiei de funcţionare, iar primarul sectorului 1, Daniel Tudorache îi cere ministrului Mediului să pună imediat în aplicare hotărârea Instanţei. În caz contrar, ministrul Mediului trebuie să îşi dea demisia, a declarat Daniel Tudorache. În replică, reprezentanţii firmei care administrează groapa de gunoi spun că respectă toate prevederile legale.

de Iulia Gorgorin    |   

Primarul sectorului 1, Daniel Tudorache îi cere demisia ministrului Mediului, dacă până vineri nu va închide în totalitate groapa de gunoi de la Chiajna.

Edilul spune că a fost emisă hotărârea Instanţei încă de săptămâna trecută, iar Ministerul Mediului nu a făcut nimic până acum.

Daniel Tudorache face acuzaţii grave la adresa ministrului Costel Alexe şi spune că este implicat în mafia gunoiului din sectorul 1

''Îl somez pe ministrul Mediului să trimită control de la Garda de Mediu. Îi cer demisia. Înseamnă că este implicat în mizeria de la groapa de gunoi. Îi cer primului-ministru să dea curs acestei decizii a Instanţei'', a spus primarul Dan Tudorache.

Pe de altă parte, premierul Orban susţine că deşi nu ştie despre ce este vorba, Ministerul Mediului va lua măsurile dispuse de Instanţă.

Oamenii care locuiesc în apropierea gropii de gunoi au cerut în repetate rânduri închiderea acesteia, pentru că spun ei, emană mirosuri greu de suportat.

În replică, reprezentanţii care companiei care administrează groapa de gunoi de la Chiajna au arătat într-un comunicat de presă că funcţionează în legalitate, cu respectarea tuturor normelor impuse de autorităţi.

IRIDEX susţine că în ceea ce priveşte mirosurile, potrivit propriilor măsurători, nivelul acestora se încadrează în normele legale şi cere Primăriei Sectorului 1 să monteze instalaţii speciale pentru a găsi adevărata sursă a mirosurilor neplăcute.

De altfel, Dan Tudorache a făcut şi o postare pe pagina sa de Facebook, unde îi cere demisia ministrului Costel Alexe.

''Astăzi, i-am solicitat public ministrului Mediului Apelor și Pădurilor, Costel Alexe, să stopeze depozitarea de deșeuri la groapa Chiajna-Rudeni!

Mai exact, i-am cerut să ia măsuri pentru a-l determina pe operatorul gropii de gunoi de la Chiajna-Rudeni să respecte o hotărâre executorie a instanței, dată după mai bine de doi ani de procese și 24 de termene.

În ciuda acestei hotărâri executorii a Tribunalului București, din data de 14 august 2020, prin care instanța a decis anularea Autorizației Integrate de Mediu pe ultimele două suprafețe încă funcționale ale gropii de gunoi Chiajna-Rudeni – celulele 6 și 7 –, operatorul acestei gropi de gunoi continuă să depoziteze ilegal deșeuri pe un teren situat între celulele 1-5 și 6-7.

Am precizat că așteptăm ca până vineri, 28 august 2020, autoritățile statului cu atribuții în protecția mediului să stopeze depozitarea ilegală a deșeurilor la groapa Iridex și să oprească poluarea pe care această groapă de gunoi o produce în cartierele din zona de Nord-Vest a Sectorului 1. Dacă acest lucru nu se întâmplă până vineri, voi cere public demisia ministrului Mediului Apelor și Pădurilor, Costel Alexe.

Prin continuarea activității de depozitare a deșeurilor, în ciuda hotărârii Tribunalului București, operatorul gropii de gunoi de la Chiajna-Rudeni ne sfidează pe noi, ca administrație locală, dar, mai grav, sfidează o întreagă comunitate afectată de poluarea produsă de acest depozit și sfidează o hotărâre a instanței'', a scris Dan Tudorache pe contul său de socializare.

#1pentrutoti #VremAerCurat #ActionamResponsabil

Subiecte în articol: groapa de gunoi Chiajna Daniel Tudorache
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"