Antena 3 CNN Actualitate Un jandarm român a devenit erou după ce i-a salvat viața unui șofer bulgar. Cum s-a petrecut totul

Un jandarm român a devenit erou după ce i-a salvat viața unui șofer bulgar. Cum s-a petrecut totul

Un jandarm român a salvat un șofer bulgar care fusese implicat într-un accident rutier. Pentru că a intuit pericolul uriaș, Mirel nu doar i-a acordat rănitului primele îngrijiri medicale, ci a decuplat și firele electrice de la bateria mașinii ca să nu izbucnească un incendiu.

de Dan Gabor    |   

Incidentul a fost relatat pe pagina de Facebook a Jandarmeriei Române. Potrivit relatării, plutonierul adjutant Tache Mirel Dănuț se afla la volanul mașinii de serviciu când a fost depășit de un autoturism cu remorcă înmatriculat în Bulgaria.

Din cauza vitezei, mașina bulgarului a derapat și s-a destabilizat, intrând în gardul unei case.

„Mirel a tras pe dreapta mașina de serviciu, a coborât în timp util de la volan, hotărât să îi acorde șoferului primul ajutor, doar că s-a văzut nevoit să folosească o rangă pentru a deschide portiera. Bărbatul care tocmai comisese accidentul arăta cu palmele spre piept, repetând un singur cuvânt: „diabet”.

Nu vorbea româna. Nu cunoștea engleza. Dar în mod evident se simțea rău și avea nevoie de ajutor. Mirel a apelat serviciul de urgență, doar că până la sosirea ambulanței, a simțit miros de ars și a acționat numaidecât pentru a decupla firele care ar fi putut lua foc”, scrie pe pagina de Facebook a Jandarmeriei Române.

Șoferul bulgar a fost transportat la spital, iar jandarmul român a fost felicitat de superiorii săi.

Subiecte în articol: jandarm accident
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Prognoza meteo actualizată pentru minivacanța de 1 mai și Paște