Antena 3 CNN Show Showbiz Mărturisire șocantă a unui artist român: „Am cancer la ficat, hepatită şi piatră la rinichi! Aştept sfârşitul”

Mărturisire șocantă a unui artist român: „Am cancer la ficat, hepatită şi piatră la rinichi! Aştept sfârşitul”

Veste șoc în lumea muzicii românești. Un artist în vârstă de 65 de ani anunță că nu mai are mult de trăit.

Se numeşte Rodion Ladislau Roşca, a împlinit 65 de ani pe 4 aprilie şi și-a dedicat întreaga viață muzicii electronice. Este omul care, în anii ’70, aducea în difuzoare muzica din viitor. Acum nu e nici măcar pensionar şi îşi aşteaptă sfârşitul, pentru că trupul îi e măcinat de cele mai cumplite boli. Din păcate, nu poate fi operat, căci o intervenţie chirurgicală ar costa 160.000 de euro.

Pe vremea când la modă erau trupe şi solişti de top precum Savoy, Sincron, Pheonix, Dan Spătaru, Marina Voica sau Pompilia Stoian, Rodion Ladislau Roşca inova într-o indutrie care bătea pasul pe loc. “Eu făceam muzica viitorului în 1977, iar trupa mea se numea «Rodion G.A.», îi aveam alături pe Gicu Fărcaş şi Adrian Căprar. Am crezut că mă ajută, dar m-au tras în jos. Formaţia a fost considerată revelaţia rock a României şi am activat pâna în 1983. Am lansat principalele compoziţii, precum «Stele şi Lumini», «Imagini din Vis», «În liniştea nopţii» sau «Uneori». Piesele au ajuns pe rând pe primele poziţii ale clasamentelor alcătuite de radiourile şi revistele vremii. Formaţia continuă să ocolească studiourile profesioniste de înregistrare şi experimentează, înregistrând în apartamentul liderului. Aveam mereu idei noi de instrumete muzicale modificate, am scos şi sunete din jucării, cu care am făcut piese, am avut la vremea aceea 4 magnetofoane Tesla. Am fost primul care am folosit sample - uri… Copiam muzica de pe o bandă pe alta… ce se face acum cu diverse aparaturi eu făceam atunci. Am scos la Londra patru albume, aici sunt ignorat şi nebăgat în seamă”, a povestit solistul pentru Click.

Din păcate, starea lui de sănătate nu este deloc roz şi, cum spune chiar el, “am zilele numărate, îmi aştept sfârşitul”. “Am o piatră la rinichi, am cancer la ficat şi am fost infectat cu hepatita C şi D, de la un cabinet stomatologic. Am o piatră de 2 centimetri la rinichi, urinez sânge şi nu mă pot opera din cauza hepatitei. Sunt condamnat la moarte, aştept să mă sting încet. Mă împac cu gândul că au fost oameni mai săraci şi mai bolnavi ca mine, care s-au stins”, a mai spus muzicianul.

Subiecte în articol: hepatita cancer marturisire socanta
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Românii care pot ieși la pensie mai devreme, potrivit noii legi a pensiilor