Antena 3 CNN Actualitate Social Olandezii nu își mai doresc muncitori români. Noua regulă pe care vor să o impună pentru migranţi

Olandezii nu își mai doresc muncitori români. Noua regulă pe care vor să o impună pentru migranţi

Autorităţile din oraşele olandeze Maasdriel, Zuidplas, Zaltbommel şi Tiel vor să impună noi reguli prin care să reducă numărul de migranţi români şi polonezi.

Iniţiativa a fost exprimată după ce locuitorii s-au plâns că au început să se simtă minoritari mai ales în perioadele în care sosesc zilierii care muncesc la fermele din zonă.

 
Numărul muncitorilor migranţi din Europa de Est a crescut semnificativ în acestelocalităţi, în ultimii ani. Localnicii se plâng de poluarea sonoră şi de străzile pline cu maşini cu plăcuţe de înmatriculare din România şi Polonia.
 
În Tiel, de exemplu, muncitorii migranţi din România şi Polonia reprezintă aproximativ 10% din populaţie. Mulţi muncitori locuiesc şi în localităţile limitrofe oraşului Tiel, scrie businessmagazin.ro.
 
Autorităţile doresc acum să pună în aplicare o limită de patru lucrători migranţi pe fiecare casă şi, de asemenea, să limiteze numărul de locuinţe ale lucrătorilor migranţi pe o stradă.
 
În Olanda, regula aceasta a fost deja aplicată în mai multe localităţi, în cazil studenţilor.

Subiecte în articol: muncitori romani regula migranti
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept