Antena 3 CNN Actualitate Primăria Ploiești a intrat în atenția DNA

Primăria Ploiești a intrat în atenția DNA

Procurii DNA Ploieşti se află joi după amiază la sediul Primăriei Ploieşti de unde solicită documente legate de Parcul Municipal Vest, o investiţie realizată din fonduri europene, au declarat surse din primărie.

Parcul Municipal Vest a fost realizat în cadrul unui proiect finanţat cu fonduri de la Uniunea Europeană, cetăţenii semnalând ulterior în mai multe rânduri faptul că acesta a fost lăsat în paragină de către municipalitate.

Primăria Ploieşti ar putea pierde zeci de milioane de euro, banii reprezentând contravaloarea unor proiecte care riscă să fie încadrate în categoria celor nefuncţionale, a afirmat în luna august primarul Adrian Dobre.

Potrivit acestuia, reprezentanţii ADR Sud Muntenia, aflaţi într-un control la Ploieşti, au atras atenţia că Parcul Municipal Vest, o investiţie de aproximativ 16 milioane de euro realizată din fonduri europene, ar putea fi inclusă în categoria proiectelor nefuncţionale, în condiţiile în care există o problemă legată de lipsa personalului care ar trebui să îngrijească acest parc.

În aceeaşi situaţie se mai află alte două proiecte, a arătat primarul, respectiv cel privind reabilitarea şi extinderea hipodromului Ploieşti şi cel privind reabilitarea liniei de tramvai aferentă traseului 102.

Parcul Municipal Vest, o investiţie de aproximativ 16 milioane de euro realizată la marginea oraşului Ploieşti, a fost inaugurat la sfârşitul lunii mai, cetăţenii fiind nemulţumiţi de mai multe aspecte, reprezentanţii administraţiei publice spunând, însă, că acestea vor fi remediate pe parcurs.

Parcul, care se întinde pe o suprafaţă de peste 50 de hectare, a fost realizat în cadrul unui proiect cu fonduri europene la care au fost înregistrate întârzieri, el fiind inaugurat la aproape cinci ani de la momentul semnării contractului de finanţare.

Subiecte în articol: procurorii DNA Primăria Ploieşti
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Fumul degajat de incendiul din Bucureşti este toxic! Precizările ISU şi ANM