Antena 3 CNN Actualitate Raluca Prună: Salut decizia CCR privind abuzul în serviciu; ea nu necesită niciun fel de schimbare legislativă

Raluca Prună: Salut decizia CCR privind abuzul în serviciu; ea nu necesită niciun fel de schimbare legislativă

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a salutat, joi, hotărârea Curţii Constituţionale a României (CCR) referitoare la abuzul în serviciu, precizând că este vorba de o decizie "de interpretare" care nu necesită niciun fel de schimbare legislativă, transmite Agerpres.

"Decizia de ieri a Curţii e o decizie de interpretare care nu necesită niciun fel de schimbare legislativă. Personal, salut această decizie care clarifică în sensul de a prelua exact ceea ce există în Convenţia Naţiunilor Unite, Convenţia de la Merida pe care România a semnat-o şi a ratificat-o şi acum aşteptăm să vedem motivarea, dar pentru moment cred că nimic nu este schimbat în ceea ce cunoaştem în materie de luptă anticorupţie", a spus Prună, la recepţia organizată de Ambasada Marii Britanii cu ocazia Zilei Reginei.

Curtea Constituţională a României (CCR) a decis miercuri că sintagma ''în mod defectuos'' cuprinsă în cadrul reglementării infracţiunii de abuz în serviciu se traduce ''prin încălcarea legii''.

CCR a admis, cu unanimitate de voturi, excepţia de neconstituţionalitate şi a constatat că dispoziţiile art. 246 alin. 1 din Codul penal din 1969 şi ale art. 297 alin. 1 din Codul penal sunt constituţionale în măsura în care prin sintagma ''îndeplineşte în mod defectuos'' din cuprinsul acestora se înţelege ''îndeplineşte prin încălcarea legii'', se arată în minuta Curţii.

Subiecte în articol: Raluca Prună CCR
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Incendiu puternic în cartierul Aviației din București