Antena 3 CNN Actualitate Răzvan Cherecheș: "E posibil să ajungem la 10.000 de cazuri pe zi!". Cum explică profesorul noua explozie de infectări

Răzvan Cherecheș: "E posibil să ajungem la 10.000 de cazuri pe zi!". Cum explică profesorul noua explozie de infectări

Răzvan Cherecheș, expert în sănătate publică, este îngrijorat de explozia de cazuri noi de COVID-19 din ultimele trei săptămâni și nu exclude posibilitatea ca România să înregistreze, din nou, 10.000 de cazuriu noi pe zi.

de Milena Niță    |   

Cherecheș, consilier onorific al secretarului de stat din MS, Andreea Moldovan, atrage atenţia că în zilele următoare, secțiile ATI din țară ar putea să nu mai aibă niciun loc disponibil, dacă lucrurile nu se vor schimba, potrivit republica.ro.

Cherecheş: Secțiile de ATI se vor umple toate, asta nu e nicio îndoială

"Dacă lucrurile se mențin ca și acum, dacă nu se schimbă nimic, e posibil să ajungem la 10.000 cazuri pe zi. Secțiile de terapie intensivă se vor umple toate, sigur, asta nu e nicio îndoială", a spus Răzvan Cherecheș.

Consilierul onorific al Andreei Moldovan susţine că România a ajuns, din nou, sufocată de cazurile noi de COVID-19, pentru că măsurile de protecție și de distanțare socială nu au mai fost respectate.

Răzvan Cherecheș: Măsurile nu mai sunt aplicate corespunzător

"Suntem în valul 3, care are de-a face cu tulpinile noi, semnificativ mai infecțioase, cu faptul că deși avem măsuri de protecție care sunt bune, eficiente, ele nu sunt aplicate corespunzător. 

Aici e de fapt problema – că nu se mai poartă mască cu strictețe, nu se dau amenzi, nu verifică nimeni dacă oamenii își poartă masca corespunzător sau cu nasul pe afară, petrecerile private nu sunt limitate de către autoritățile locale, terasele deschise, de fapt închise cu ecrane transparente", a mai spus expertul în sănătate publică.
 

Subiecte în articol: Răzvan Cherecheş COVID-19
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"