Antena 3 CNN Actualitate Păţania unei românce care a moştenit averi de 500.000 de euro. Testamentul s-a dovedit autentic, dar a apărut o problemă

Păţania unei românce care a moştenit averi de 500.000 de euro. Testamentul s-a dovedit autentic, dar a apărut o problemă

O româncă din Italia s-a prezentat la notar cu un testament olograf al fostului partener prin care susţine că este moștenitoarea unei averi de aproximativ 500.000 de euro. La scurt timp s-a trezit denunțată pentru fals. Iată ce s-a întâmplat.

de Claudia Popovici    |   

Mai exact, fostul partener al femeii, un fermier de 60 de ani din Cellarengo, a murit în urmă cu doi ani din cauza unei boli şi i-ar fi lăsat acesteia un act de succesiune olograf.

Femeia a depus documentul al un notar pe care l-a informat că fostul partener a scris de mână testamentul prin care îşi exprimă dorinţa de a-i lăsa moștenire pământul, casa, alte proprietăți şi economii femeii, o avere estimată la nu mai puţin de 500.000 de euro.

La scurt timp însă femeia s-a trezit denunțată pentru fals, chiar de fratele defunctului.

Practic, acesta susţine că actele prezentate de româncă sunt false şi a contestat testamentul.

Potrivit presei locale, procurorul a considerat-o pe româncă suspectă în acest caz şi a ordonat o expertiză tehnică a documentului.

În acest context, pentru a dovedi autenticitatea testamentului olograf, avocații celor două părți au demarat o anchetă complexă în care au fost examinate numeroase alte documente care fuseseră scrise de către defunct.  

Ancheta a fost condusă de un fost şef al poliţiei criminalistice din Torino, care s-a pronunțat în favoarea autenticității documentului, notează lastampa.it

Într-o primă fază, procurorul a cerut ca dosarul să fie arhivat, dar fratele defunctului s-a opus solicitând o audiere în faţa judecătorului de investigații preliminare.

Acum cele două părți au de așteptat decizia judecătorului pentru a vedea dacă se va semna decretul de achitare sau de va dispune continuarea cercetărilor. 

Subiecte în articol: romanca Italia mostenire testament
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are