Antena 3 CNN Externe Rusia amenință Bulgaria cu ruperea relațiilor diplomatice din cauza expulzării a 70 de diplomați

Rusia amenință Bulgaria cu ruperea relațiilor diplomatice din cauza expulzării a 70 de diplomați

Ambasadorul Rusiei în Bulgaria, Eleonora Mitrofanova, a declarat că Moscova are în vedere posibilitatea ruperii relațiilor diplomatice cu Sofia dacă nu anulează decizia de a expulza 70 de angajați ai misiunilor diplomatice ruse.

de Alexandra Ionescu    |   

Mitrofanova a spus acest lucru joi la postul de televiziune bulgar  BNT , relatează European Truth .

Întrebată care ar fi răspunsul Rusiei la expulzarea diplomaților, ea a spus: „Moscova va lua pași foarte drastici. Această [ expulzare ] nu poate trece neobservată”.

Pentru a clarifica ce este în joc, Mitrofanova a spus: "Relațiile diplomatice pot fi întrerupte! Moscova va lua o decizie".

În plus,  presa bulgară  a raportat joi că Rusia a trimis o notă Bulgariei prin care cere să anuleze decizia de a expulza diplomații ruși sub suspiciunea de spionaj. Ulterior, existența unui astfel de recurs a fost confirmată de Ministerul bulgar de Externe.

În notă se precizează că decizia trebuie revizuită înainte de prânzul zilei de 1 iulie, în caz contrar „chestiunea închiderii ambasadei Federației Ruse în Republica Bulgaria va fi imediat pusă în fața conducerii ruse”.

Ministerul bulgar de Externe a înmânat o notă Biroului Primului Ministru și așteaptă măsuri suplimentare.

Premierul bulgar Kirill Petkov a anunțat marți  expulzarea a 70 de angajați ai  ambasadei Rusiei din țară din cauza faptului că aceștia erau angajați în activități de spionaj.

Potrivit  presei bulgare, aproximativ 150 de persoane lucrau în ambasada Rusiei.

Ministerul rus de Externe a răspuns că Rusia, după expulzarea a 70 de diplomați și angajați ai ambasadei de către Bulgaria,  își rezervă dreptul de a lua măsuri de represalii, inclusiv „asimetrice” .

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are