Antena 3 CNN Actualitate Modificarea OUG 10/2016 privind ”Cuminţenia Pământului”, adoptată tacit în Senat. Iată ce prevede actul normativ

Modificarea OUG 10/2016 privind ”Cuminţenia Pământului”, adoptată tacit în Senat. Iată ce prevede actul normativ

Senatul a adoptat tacit marţi proiectul de modificare a OUG 10/2016 referitoare la achiziţionarea operei lui Constantin Brâncuşi - "Cuminţenia Pământului", scrie Agerpres.

Actul normativ face referire şi la alte pârghii, în afară de subscripţia publică, de strângere a donaţiilor - parteneriate cu ONG-uri, servicii SMS şi colaborări cu persoane juridice din mediul privat, care sunt în măsură să acorde sprijin în campania de strângere de fonduri.

Proiectul de lege privind aprobarea OUG 19/2016 pentru completarea OUG 10/2016 privind stabilirea măsurilor necesare în vederea asigurării resurselor financiare pentru achiziţionarea unui bun aparţinând patrimoniului cultural naţional mobil clasat în categoria tezaurul patrimoniului cultural naţional mobil a împlinit termenul de adoptare tacită în data de 28 septembrie.

Prevederile din noul act normativ

Actul normativ prevede că Ministerul Culturii poate încheia contracte cu persoane juridice de drept privat cu sau fără scop lucrativ, pentru a sprijini colectarea fondurilor, în numele, pe seama Ministerului Culturii, în scopul achiziţionării bunului.

"În prezent, prin măsurile luate s-a constatat că pentru realizarea unei campanii vaste şi de largă anvergură de strângere de fonduri, anumite mecanisme nu au fost avute în vedere de OUG 10/2016. În lipsa unor prevederi exprese este imposibilă acceptarea propunerilor de sprijinire a campaniei de strângere de fonduri venite din partea sectorului privat", se arată în expunerea de motive a actului normativ.

Prima ordonanţă referitoare la 'Cuminţenia Pământului' - OUG 10/2016 - prin care a fost lansată subscripţia publică naţională a fost, de asemenea, adoptată tacit de Senat, pe 27 iunie.

Proiectul va intra în dezbaterea Camerei Deputaţilor, cu rol decizional.

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are