Antena 3 CNN Externe Un avion cu 81 de persoane, printre care o echipă de fotbal la bord, s-a prăbușit în Columbia. Ultimul bilanţ: 71 de morţi şi şase răniţi

Un avion cu 81 de persoane, printre care o echipă de fotbal la bord, s-a prăbușit în Columbia. Ultimul bilanţ: 71 de morţi şi şase răniţi

de M.Z.    |   

UPDATE 0.41 Autorităţile columbiene au anunţat că 71 de pasageri şi membri ai echipajului au murit în accidentul aviatic de luni, citat de AFP. Doar 6 dintre pasageri au supravieţuit.

Un bilanţ oficial anterior menţiona 75 de morţi.

De asemenea, guvernatorul provinciei unde a avut loc accidentul, Luis Perez Gutierrez a anunţat că au fost găsite şi cele două cutii negre ale ale avionului care s-a prăbuşit luni în Columbia cu 81 de persoane la bord, printre care şi membrii echipei de fotbal braziliene Chapecoense.

În timpul unui apel de urgenţă în jurul orei 3.00GMT, în timpul nopţii de luni spre marţi, pilotul se plângea de "pene electrice".

Aparatul de zbor al companiei boliviene Lamia, un Aerospace 176 britanic, fusese pus în circulaţie în 1999.

UPDATE 23.34 - Cele două cutii negre ale avionului care s-a prăbuşit luni în Columbia cu 81 de persoane la bord, printre care şi membrii echipei de fotbal braziliane Chapecoense, au fost găsite, a anunţat marţi guvernatorul provinciei unde a avut loc accidentul, Luis Perez Gutierrez, citat de AFP.

În timpul unui apel de urgenţă în jurul orei 3.00GMT, în timpul nopţii de luni spre marţi, pilotul se plângea de pene electrice.

Aparatul de zbor al companiei boliviene Lamia, un Aeropspace 176 britanic, fusese pus în circulaţie în 1999.

UPDATE 15.40 - Preşedintele Michel Temer a decretat, începând de marţi, trei zile de doliul naţional în Brazilia după catastrofa aeriană din Columbia în care şi-au pierdut viaţa 76 de persoane, între care şi membri ai echipei de fotbal braziliene Chapecoense şi mai mulţi jurnalişti, relatează AFP. 

”Preşedintele Michel Temer a decretat o perioadă de doliu naţional de trei zile”, a anunţat cabinetul preşedintelui pe Twitter, după ce avionul, care plecase din Sao Paulo şi a făcut escală în Bolivia, s-a prăbuşit luni seară în apropiere de Medellin (nord-vest) cu 81 de persoane la bord, dintre care numai cinci au supravieţuit. 

Preşedintele Michel Temer şi-a exprimat totodată marţi solidaritatea cu victimele catastrofei aeriene, relatează Reuters. 

”Guvernul va face tot posibilul pentru a alina durerea prietenilor şi familiilor” victimelor tragediei aviatice, a mai spus el. 

Poliţia columbiană a confirmat marţi că 76 de persoane au murit şi cinci au supravieţuit în urma prăbuşirii unui avion, luni seara ora locală, la 50 de kilometri de Medellin, al doilea oraş ca mărime din Columbia. 

La bordul avionului, un British Aerospace 146 al companiei aeriene boliviene Lamia, se aflau 81 de persoane - nouă membri ai echipajului şi 72 de pasageri, printre care membrii echipei de fotbal braziliene Chapecoense. Aeronava s-a prăbuşit într-o zonă muntoasă în timp ce se apropia de Medellin, unde urma să aterizeze. Echipa de fotbal Chapecoense se deplasa la Medellin pentru a juca miercuri partida tur a finalei Copa Sudamericana contra echipei locale Atletico Nacional. 

UPDATE 14.51Cel puţin 22 de jurnalişti din mass-media braziliene se aflau la bordul avionului care s-a prăbuşit luni seară în Columbia

Majoritatea ziariştilor erau angajaţi ai posturilor Fox şi TV Globo şi ai altor posturi de radio şi de televiziune.

UPDATE 13.30 - Avionul, o aeronavă British Aerospace 146 a companiei aeriene boliviene Lamia, s-a prăbuşit într-o zonă muntoasă în timp ce se apropia de Medellin, unde urma să aterizeze., potrivit theguardian.com.

UPDATE 13.04 - Trei jucători ai ehipei de fotbal Chapecoense au supraviețuit accidentului, au confirmat autoritățile columbiene, potrivit Reuters.

Este vorba despre jucătorii de fotbal Alan Luciano Ruschel, Marcos Danilo Padilha și Jacson Ragnar Follmann, potrivit Agenției pentru gestionarea dezastrelor.

Pasagerii care au supraviețuit sunt Rafael Correa Gobbato și Ximena Suarez.

Toți cei cinci supraviețuitori au fost transportați la un spital din apropierea locului în care a avut loc accidentul.

UPDATE 11.39 - Cel mai recent bilanț al autorităților arată că există cinci supraviețuitori în urma avionului prăbușit în Columbia, restul fiind decedați, informează theguardian.com.

Una dintre persoanele decedate, anunțată inițial drept supraviețuitoare, a murit la spital, a anunțat poliția locală.

Potrivit unor surse, trei dintre cei cinci supraviețuitori ar fi jucători de fotbal.

UPDATE 10.47 - Autoritățile locale din Columbia spun că, până în acest moment, 25 de persoane au murit în urma prăbușirii avionului și există cinci supraviețuitori, potrivit Skynews.com.

UPDATE 10.06Fotbalistul brazilian Alan Ruschel, de 27 de ani, este primul supravieţuitor al accidentului aeronavei care transporta echipa de fotbal Chapecoense şi care s-a prăbuşit luni noaptea în apropiere de Medellin, informează agenţia EFE.

Conform primelor informaţii, şase persoane au supravieţuit tragediei din Columbia. Avionul, care vedea din Bolivia, avea la bord 72 de pasageri şi 9 membri ai echipajului şi s-a prăbuşit la aproximativ 50 km de Medellin.

UPDATE 10.06 - Delegaţia echipei braziliene de fotbal Chapecoense şi-a schimbat planurile de zbor către Columbia în urma unei decizii a autorităţii aviaţiei din această ţară, care a împiedicat-o să se deplaseze cu un zbor charter, fiind nevoită să se îmbarce într-un avion comercial, care s-a prăbuşit luni noaptea în apropiere de Medellin, informează agenţia EFE. 

UPDATE 09.00 - Un avion cu 81 de persoane la bord, printre care membrii unei echipe de fotbal din Brazilia, s-a prăbuşit luni seară în Columbia, în apropierea oraşului Medellin, iar în prezent echipele de salvare îi preiau pe supravieţuitori, a anunţat Asociaţia de aviaţie civilă columbiană, relatează Reuters. 

Potrivit unor surse oficiale, şase persoane ar fi supravieţuit accidentului.

Avionul transporta mai mulți pasageri, printre care membrii echipei de fotbal braziliene Chapecoense. Aceasta se deplasa la Medellin pentru a juca miercuri partida tur a finalei Copa Sudamericana contra echipei locale Atletico Nacional.

Prăbuşirea a avut loc luni seară în jurul orei locale 22:00 (marţi ora 03:00 GMT). Autorităţile aeroportuare din Medellin au precizat că accesul la locul unde se află epava avionului este îngreunat de condiţiile meteorologice nefavorabile.

----------------------------

Știrea inițială 08.09

Un avion care transporta o echipă de fotbal braziliană s-a prăbuşit în Columbia, relatează AFP. Detaliile sunt neclare privind supraviețuitorii.

După primele informaţii, la bordul aeronavei se aflau 72 de pasageri, potrivit The Washington Post, printre care 27 de jucători, precum şi jurnalişti.

Echipa de fotbal braziliană Chapecoense se deplasa spre finala cupei cluburilor din America de Sud, cu Atletico Nacional. Finala a fost suspendată.

Avionul decolase din Bolivia şi s-a prăbuşit pe drumul spre aeroportul din Medellin. Primarul din Medellin, Federico Gutierez, a descris accidentul ca „o tragedie de proporții uriașe”, dar a adăugat faptul că e posibil să existe supraviețuitori.

”Confirm. Avionul înmatriculat CP2933 transporta echipa @ChapecoenseReal.Aparent există supravieţuitori”, scrie pe Twitter un responsabil al aeroportului, Jose Maria Cordova, care deserveşte acest aeroport. 

Momentul în care aeronava dispare de pe radare

Primele imagini cu fotbaliștii, înainte de decolare

Sursă: Agerpres
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Cutremur, în această dimineață, la graniță cu România!