Antena 3 CNN Coronavirus Vaccinul Johnson&Johnson a fost aprobat de Agenția Europeană a Medicamentului

Vaccinul Johnson&Johnson a fost aprobat de Agenția Europeană a Medicamentului

Agenția Europeană a Medicamentului a declarat joi că vaccinul anti-COVID cu o singură administrare injecție Johnson & Johnson este sigur și eficient de utilizat la toți cei cu vârsta peste 18 ani.

de Mia Lungu    |   

Aceasta aprobare deschide calea pentru Comisia Europeană de a acorda vaccinului american o autorizație de urgență, tot în cursul zilei de joi, pentru introducerea pe piață. Va fi al patrulea vaccin aprobat în UE după BioNTech / Pfizer, Moderna și Oxford / AstraZeneca.

"Cu această ultimă evaluare pozitivă, autoritățile din întreaga Uniune Europeană vor avea o altă opțiune de a combate pandemia și de a proteja viețile și sănătatea cetățenilor lor", a declarat directorul executiv al EMA, Emer Cooke, într-un comunicat de presă.

"Primim cu brațețe deschise avizul pozitiv a EMA cu privire la vaccinul Johnson&Johnson pentru utilizare in Uniunea Europeană.

Acest lucru marchează un alt pas cheie către asigurarea faptului că toți cetățenii pot accesa vaccinuri sigure și eficiente cât mai curând posibil.

Aprobarea din partea Comisiei Europene va urma în scurt timp." a anunțat joi pe Twitter, Stella Kyriakides, comisar european pe Sănătate.

Imunologul Anthony Fauci, despre vaccinul companiei Johnson&Johnson

Cel mai reputat expert în boli infecțioase din SUA, doctorul Anthony Fauci, i-a încurajat pe americani să se vaccineze anti-COVID cu unul dintre cele trei seruri aprobate oficial. El a declarat de asemenea că nu ar ezita să își facă vaccinul Johnson & Johnson, cel mai nou autorizat pe piața din SUA.

"Toate trei sunt foarte bune, iar oamenii ar trebui să se vaccineze cu cel care este disponibil pentru ei. Dacă mergeți într-un loc și au J&J, dacă acel vaccin este disponibil, eu l-aș face", a spus Fauci, duminică, în cadrul emisiunii "Meet the Press" de la NBC.

Guvernul SUA a aprobat la final de februarie, vaccinul pentru COVID-19 într-o singură doză de la Johnson & Johnson, devenind astfel al treilea vaccin pentru coronavirus disponibil în SUA dupa cele ale Pfizer/BioNTech si Moderna. 

Dacă vaccinurile produse de Pfizer/BioNTech și Moderna trebuie administrate în două doze și păstrate la temperaturi foarte scăzute, serul produs de J&J poate fi livrat și păstrat la frigider.

Vaccinul Johnson&Johnson, disponibil deja în 3 milioane de doze în SUA, are o eficiență de pana la 87,6% împotriva formelor severe ale COVID-19, au transmis producătorii.

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Cutremur, în această dimineață, la graniță cu România!